Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Z pohřbu Kočky Nejedlý spěchal na Hlubokou. „Kmotr“ Hrdlička slavil padesátiny

Autor: Ivo Horváth - 
14. října 2018
12:20

Ohňostroj, dort s logem TH a účast vlivných... Podnikatel a politický „kmotr“ Tomáš Hrdlička slavil v Hluboké nad Vltavou padesátku. A gratulovat mu tam přímo z pohřbu kolotočáře Jana Kočky ml. (†28) přijel i prezidentův poradce Martin Nejedlý (52).

Zaručeně nejvíce „uříceným“ hostem byl právě Nejedlý, šéf poradního týmu prezidenta Miloše Zemana (74). Zatímco hlava státu se účastnila v pátek summitu prezidentů V4 na Slovensku, on s ní do Tater nejel.

Hodinu po poledni se účastnil pohřbu Jana Kočky ml. a pak s partnerkou Zuzanou Mikyskovou, kvůli níž opustil manželku Alexandru (rozenou Verešovou), kvapem zamířil do 150 kilometrů vzdáleného jihočeského hotelu Štekl.

Právě tady, vedle zámku Hluboká, probíhala oslava životního jubilea jiné kontroverzní postavy české současnosti, pražského podnikatele a lobbisty Tomáše Hrdličky. Ten mimochodem letos v únoru potvrdil, že finančně podpořil druhou Zemanovu prezidentskou kampaň.

Dorazili bývalí a stávající poslanci. A známý právník

Politická jednání však mohl Nejedlý vést i na Hluboké. Stávajících i bývalých politiků tam byla celá řada. Vedle známých Hrdličkových souputníků typu Milana Richtera (42), exposlance Borise Šťastného (48) či Ivana Vinše (52) nechyběl třeba šéf poslanců hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomio Okamura Radim Fiala (49). Už několik měsíců média spekulují, že právě Hrdlička SPD ze zákulisí ovládá. Což její předseda Okamura vytrvale popírá. Podnikatel tvrdí, že Fiala je pouze osobní přítel.

U jednoho ze stolů pak Nejedlý živě diskutoval s Vítem Širokým (62), známým právníkem, od něhož mj. jeho hradní kolega a kancléř prezidenta Vratislav Mynář (51) získal luxusní několikaposchoďovou vilu v Praze Strašnicích. A to za mimořádně vlídnou cenu 5,5 milionu...

Ústřední dar Hrdlička hned sám zajel

Gratulanti nosili lahve s alkoholem i květiny, ústředním darem se však stal retro motocykl Simson. Oslavenec jej hned na místě »zajel«. Došlo i na velkolepý ohňostroj odpalovaný před hotelem. „Bylo komické, jak osobní řidiči byznysmenů před jeho začátkem z obav odváželi luxusní mercedesy svých pánů a na konci je před bránu parkovali zpět,“ popsal jeden z účastníků.

Za jednoho z „kmotrů“ označil Tomáše Hrdličku ve svém někdejším výčtu bývalý premiér a šéf ODS Mirek Topolánek.

vagen ( 14. října 2018 18:08 )

made in mafie

komin ( 14. října 2018 18:02 )

prazska galerka zase radi -vrazi ,vekslaci to maji u nas tezce pod kontrolou

x88x ( 14. října 2018 13:10 )

Část vylitého kýble pro Česko, chybí nám Corrado Cattani, Chobotnice.

sekebo ( 14. října 2018 12:36 )

Ten Miloušův poradce je opravdu výkonný. Během jednoho dne stihne 2 mafiánsko-kmotrovské akce. Tenhle šíbr bude taky určitě poradce spodních 10 miliónů

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa