Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Bývalého elitního detektiva ÚOOZ zadrželi na Ukrajině: Kauce 115 tisíc

Autor: Jan Hrbáček, info.cz, ČTK - 
25. dubna 2018
20:40

Na Ukrajině byl v úterý zadržen bývalý vysoce postavený detektiv Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Luděk Vokál. INFO.CZ to zjistilo z důvěryhodných zdrojů. Vokála jsme se pokusili kontaktovat, jeho telefon je ale nedostupný. Spolu s bývalým Šlachtovým detektivem zadržely ukrajinské bezpečnostní složky údajně i českého diplomata. Protože je ale držitelem diplomatického pasu, byl propuštěn. Vokála soud propustí na kauci zhruba 115 tisíc korun. Dva měsíce má zůstat v zemi.

Luďka Vokála, který byl v podsvětí známý pod krycím jménem Radek, v České republice stíhá Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) kvůli podezření z několika trestných činů. Souviset mají s jeho angažmá na Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ), jemuž kdysi velel Robert Šlachta. 

Vokál tvrdí, že se stal oběti spiknutí a her v bezpečnostních strukturách. Jeho zatčení může souviset s jeho aktuálním zaměstnáním, ze sektoru bezpečnosti totiž ani po svém stíhání zcela neodešel. Vokálův advokát Radek Šmerda se zatím nechtěl k zadržení svého klienta na Ukrajině vyjadřovat. Vokálovi podle důvěryhodných informací hrozí v zemi vazební stíhání.

VÍCE O ZATČENÍ DETEKTIVA ČTĚTE NA INFO.CZ

russoo ( 25. dubna 2018 21:23 )

Jestliže byl zadržen na nacionalistické Ukrajině bandou Banderovců tak je jasné odkud vítr fouká. Když se perou mezi sebou tak je to v pořádku, nedávno asi před měsícem se zbavili své "hvězdy" Savčenkové. I Hitler (jejich vzor) likvidoval své soukmenovce, tak ať se likvidují mezi sebou a nezatahují do svých nacionalistických hrátek občany jiných ne nacionalistických států!!!

Deneček ( 25. dubna 2018 15:45 )

Nezastaví se pro něho plavec Štětina.

sachmat ( 25. dubna 2018 14:55 )

Bývalého elitního detektiva...Odjakživa mě fascinují tyhle šikózní názvy jako je "elitní"... Opak bývá většinou pravdou, čeče Komentář k článku - Mlátička, co přizabila číšníka...."Mlátička ve žlutém triku, jela ostošest, udělala si z číšníka doslova a do písmene boxovací pytel...Doufejme, že se mu turistický pobyt náležitě protáhne a neodfrnkne bez trestu..."

fotrpjotr ( 25. dubna 2018 14:53 )

Zavřít na mnoho let a v žádném případě nevydat do Česka.

fandasever ( 25. dubna 2018 14:47 )

Zadrželi ho společně s diplomatem, tak buď tam byl naprosto legálně a diplomata kryl, nebo polda přešel "na druhou stranu" a společně s diplomatem byli za hranicí zákona, diplomat má imunitu a polda to odnesl a to jak v první tak i v druhé možnosti

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa