Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Babiš posílá do hry Hniličku. Zlatý hoch z Nagana připraví úřad pro sport

Autor: zst, ČTK - 
12. prosince 2017
07:10

Designovaný premiér Andrej Babiš (ANO) hodlá zřídit funkci vládního zmocněnce pro sport. Post bude zastávat nestranný poslanec za hnutí ANO a bývalý reprezentační brankář Milan Hnilička. Jeho úkolem bude mimo jiné připravit specializovaný úřad, který převezme problematiku sportu do své správy. Píší o tom Lidové noviny.

Že kabinet bude mít zmocněnce pro sport, potvrdil deníku sám Babiš. „Vládní zmocněnec pro sport se bude podílet na vypracování plánu státní politiky ve sportu. K čemuž mimo jiné patří i podílet se na vypracování novely zákona, na základě které vznikne agentura pro řízení sportu,“ řekl Babiš. S touto myšlenkou přišel šéf ANO už v době, kdy se rozvířila kauza sportovních dotací, kvůli které například skončil ve vazbě Miroslav Pelta.

Podle Babiše by úřad měl nastavit pravidla pro rozdělování peněz, které jdou na sport ze státního rozpočtu. „Hodláme investovat do infrastruktury, jde o jednu z našich priorit. Zmocněnec bude mít tým, který se problematice bude věnovat,“ uvedl Babiš pro Lidové noviny.

Video  Pelta u soudu. Šéf českého fotbalu čekal na rozhodnutí o udělení vazby.  - iSport TV
Video se připravuje ...

Hnilička, který je v současnosti generálním manažerem české hokejové reprezentace, zřízení postu vládního zmocněnce vítá. Sport podle něj potřebuje nejen svůj odbor, který má nyní na ministerstvu školství, ale i svou vlastní legislativu, kontrolní odbor a ekonomické oddělení, zmínil Hnilička.

Aktuální složení Poslanecké sněmovny najdete zde

moiaza ( 12. prosince 2017 09:18 )

Byl jsem velký fanda různých sportů. Dnes vše sleduji pouze okrajově. Po revoluci vstoupil do sportu klientelismus, začala éra dopování, prospěchářství a podvodů. Kdo už definitivně ukončil kariéru, vrhá se na politiku. Ač totální hlupák, myslí si, že na svůj ksicht uloví tisíce voličů. A někdy se jim to i daří. Bohužel.

dandova ( 12. prosince 2017 08:29 )

Jasně, než kleknout na svazy, radši úřad.

eda22 ( 12. prosince 2017 07:45 )

Zlatý... V Naganu ani nevyjel na led.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa