Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Čunek se dostal do širšího vedení lidovců. Pronikla tam i Roithová, rebel ne

Autor: ČTK, zst - 
28. května 2017
12:00

Sjezd KDU-ČSL zvolil do širšího vedení strany Zuzanu Roithovou, která neuspěla při kandidatuře na místopředsedkyni. V celostátním výboru zasedne i zlínský hejtman Jiří Čunek, který neúspěšně kandidoval na předsedu, na rozdíl od Roithové měl však svou pozici zajištěnou díky funkci v kraji a kandidovat nemusel. Do výboru se nedostal poslanec Ludvík Hovorka, který kritizoval dohodnutou volební koalici mezi KDU-ČSL a hnutím Starostové a nezávislí (STAN).

Lidovci volili 15 členů celostátního výboru v sobotu večer, sjezdová volební komise výsledky oznámila na úvod druhého dne sjezdu. Funkce ve výboru obhájili například senátor Jiří Carbol, poslanci Vít Kaňkovský a Jaroslav Klaška nebo předseda pražské organizace strany Jan Wolf. Kromě Roithové byly zvoleny další dvě ženy, dosavadní členka výboru Olga Haláková a kroměřížská senátorka Šárka Jelínková. V předsednictvu strany žádná žena zastoupená není.

Čunek, který v posledních týdnech kritizoval některé kroky vedení strany a neúspěšně kandidoval na předsedu proti Pavlovi Bělobrádkovi, je v celostátním výboru zastoupen z titulu hejtmanské funkce a ve volbách kandidovat nemusel. Hovorka, který vůči vedení strany vystupoval rovněž kriticky a žádal jinou formu spolupráce se STAN, ve volbě neuspěl.

Podívejte se na Čunkovu reakci po prohrané kandidatuře na předsedu KDU-ČSL:

Video  Čunek zkusil sesadit Bělobrádka. Na sjezdu lidovců na něj ale nestačil  - Petr Soukup, Zuzana Štíchová
Video se připravuje ...

Pavel Bělobrádek byl před sjezdem hostem Studia Blesk. Mluvil mimo jiné o své nedávné nehodě nebo o tom, jak chybí svým dětem:

Tady je klip Filipa Renče propagující koalici lidovců s hnutím Starostů:

joudajoudovy ( 28. května 2017 16:51 )

proc by diktator belobrada cunka vyhazoval? ten jim ve volbach prinese vice hlasu nez kdo jiny? cunku, jsi si vedom, ze dopadnete jak starostranici v cssd? za vcas zvednete krovky i s rozhnevanou jihoceskou zakladnou cssd a bezte posilit ANO.

rasmussen ( 28. května 2017 15:39 )

Lidovce jsem dlouho nevolil,ale v posledních dnech mají opět moje sympatie.Asi jsem konečně objevil svoji stranu pro příští parlamentní volby. LIDOVCI máte můj hlas!.

rumovapalice ( 28. května 2017 12:33 )

tak hlavně že se jim tam vetřela ta netahavá bába co si v Bruselu nahamonila milióny a tak se jí zalíbilo slopať z našeho že v tom pokračuje i nadále

kukuku ( 28. května 2017 12:11 )

Že by snad v moravských kostelích přestali agitovat, aby ovce volily lidoveckou partaj, kde do vrchního velení moravského rebela Čunka nepustí ? Vyschl by hlavní zdroj hlasů pro lidovce.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa