Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

„S politování vám oznamujeme pochvalu dcery.“ Politika udivil kiks školy

Autor: ks - 
1. února 2017
13:10

Pololetní vysvětčení mělo pikantní dohru v rodině náměstka hejtmana moravskoslezského kraje Jakuba Unucky. Jazykové gymnázium Pavla Tigrida v Ostravě-Porubě, kam chodí jeho dcera Martina, si totiž moc nelámalo hlavu s udělením pochvaly. A poslalo ji v dokumentu, který slouží zřejmě spíš pro udílení napomenutí a důtek. Unucka zveřejnil podivuhodný dokument na Facebooku.

„Vážený pane, s politováním Vám oznamujeme, že v návaznosti na jednání pedagogické rady… Vaše dcera obdržela pochvalu třídního učitele,“ přišlo Unuckovi z gymnázia. Aby toho nebylo málo, přidal třídní učitel Aleš Mazurek i větu: „Věříme, že společným výchovným působením a péčí pomůžeme Vašemu dítěti překonat obtíže, které vedly k jeho provinění.“

Unucka to komentoval slovy: „Obávám se, že přání tohoto ústavu nevyslyším a své dceři pomáhat ve věcech veřejných zakazovat nebudu. Asi zorganizuji na kraji školení v používání CTRL+C a CTL+V pro pedagogický sbor.“ Narážel tak na používá klávesových zkratek pro zkopírování a vložení textu a jejich asi ne úplně promyšlené používání v případě ostravského gymnázia. A přidal zmínku, že se cítí bezmocně.

zednik ( 2. února 2017 08:27 )

Škola šetří. Mají jeden tiskopis, měli napsat za A) a za . Nehodící se škrtne.

agfor ( 1. února 2017 15:44 )

 Aspoň politik názorně vidí, kam Valachová a spol. české školství vede - přímo do (_!_).

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa