Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Václav Klaus mladší má našlápnuto do Sněmovny. Získal první nominaci

Autor: Jakub Veinlich - 
25. ledna 2017
21:10

Tuhle funkci si zatím vyzkoušel jen jeho otec, který Poslaneckou sněmovnu dokonce i řídil. Teď by se historie mohla opakovat. Václav Klaus mladší k tomu udělal první krok. Syn bývalého prezidenta chce totiž kandidovat do Poslanecké sněmovny. A jednu nominaci na kandidátku už má v kapse. Bývalý ředitel gymnázia ji získal ve své domovské buňce ODS v Praze 6.  

Sestavování kandidátek pro podzimní volby do Poslanecké sněmovny je v plném proudu. V ODS by měli do konce února vědět, kdo bude lídrem kandidátek v jednotlivých krajích. Za Prahu by se jím mohl stát klidně i Václav Klaus mladší. Kontroverzní cyklista a bývalý ředitel soukromého gymnázia. První nominaci už má v kapse.

„Podpory mého domovského sdružení si vážím. Současné vládní politické elity jsou odtržené od reality a našich každodenních starostí. Je proto na čase bránit normální svět a vrátit naši zemi lidem, kteří pracují a platí daně,“ řekl ke své nominaci Klaus. Základními hodnotami podle něj musí být tradice, rodina, vlast, soukromé vlastnictví a morálka.

Podívejte se, co si Václav Klaus myslí o inkluzi ve školách: 

Video  Václav Klaus ml. o inkluzi škol: To je zločin na mentálně hendikepovaných dětech.  - Vera Renovica, Blesk TV
Video se připravuje ...

Podle předsedy oblastního sdružení v Praze 6 Jakuba Stárka ODS a především naše země potřebuje takové osobnosti, jako je Václav Klaus mladší. „Je nám ctí vyslat do boje o Poslaneckou sněmovnu Václava Klause mladšího.“ okomentoval Stárek výsledky primárek.

Nic nemá jisté

Zpět do ODS Václav Klaus mladší vstoupil zhruba před rokem. Od roku 2014 je ale členem týmu expertů, který radí předsedovi strany Petru Fialovi se školstvím. Místopředsedkyně občanských demokratů a poslankyně za Prahu Alexandra Udženija redakci Blesk.cz ale řekla, že o konečné podobně kandidátky rozhodne až regionální sněm. Ten se sejde pravděpodobně na konci února.

„Pro mě nominace Václava Klause mladšího není žádným velkým překvapením. Pan Klaus má na své oblasti podporu, blahopřeji mu. Jsem jedna z těch, kteří říkají, že Václav Klaus mladší by měl být na kandidátce za ODS, a samozřejmě mu držím palce na regionálním sněmu, protože tam se vše rozhoduje,“ dodala Udženija ke Klausově nominaci.

Z ODS odešel kvůli Topolánkovi

Václav Klaus mladší vstoupil do ODS poprvé v roce 2002. V roce 2008 ji ale opustil kvůli sporům mezi členy. Klausovi se nelíbilo, že jeho buňka podpořila na tehdejšího předsedu „modrých“ opět Mirka Topolánka. Pro řadu členů ODS je Václav Klaus mladší příliš kontroverzní a nejsou moc rádi za jeho veřejná vystoupení.

Další kandidátkou za Prahu 6 do Poslanecké sněmovny za občanské demokraty je také dlouholetá starostka Marie Kousalíková.

 

dzery ( 26. ledna 2017 11:34 )

mesalina ( 25. ledna 2017 23:04 )

rozvedený nevěrník ať nekáže o morálce, nevím kdo ho bude volit

andorea ( 25. ledna 2017 22:52 )

Pan Klaus ml. je velmi inteligentní člověk a s jeho názory se v drtivé většině shoduji a ráda bych ho viděla v politice, nikoliv ovšem pod hlavičkou ODS.

hejhej ( 25. ledna 2017 22:12 )

Pana V.Klaus ml. bychom jako rodina volili, ale pokud kandiduje za ODS tak NE!!!!

Podkolenka ( 25. ledna 2017 21:26 )

Nadmutý ***.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa