Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kamila Moučková: „Charta 77 byla pořádnejch pár facek přes hubu komunistům“

Autor: vei - 
9. ledna 2017
15:59

V roce 1968 drželi ruští vojáci televizní hlasatelce Kamile Moučkové samopal u zad. V roce 1977 byla jednou z prvních, kdo podepsal Chartu 77. Tu později pomáhala rozmnožovat a šířit. Několikrát byla u výslechu, jako hrdinka se ale necítí.

S podpisem Charty 77 Kamila Moučková podle svých slov vůbec neváhala. Jednu podmínku ale měla – chtěla, aby o tom věděl její tehdejší manžel – herec Jiří Zahajský. Tomu také později podle svých slov zakázala, aby šel do Národního divadla, kde herecká elita podepsala Antichartu. V rozhovoru pro Blesk.cz Kamila Moučková také popisuje, jak pomáhala Chartu šířit i co si na ni vymýšleli tehdejší pohlaváři při výsleších.

Celý rozhovor s Kamilou Moučkovou zde:

Video Kamila Moučková – Charta 77 - Jakub Veinlich, Petr Soukup
Video se připravuje ...

joudajoudovy ( 10. ledna 2017 10:22 )

konecne spravna rec..... bohuzel nevim, koho by si dnes vynasel do nebes? tvych oblibemcu by bylo veru poskrovnu, ale na druhou stranu by jsme jiz davno zili v blahobytu. bez si vymenit hadry. mokry na palici a suchy mezi nohy. kdyz tak cinis obracene, zkratum v rozumovem pochodu se neubranis. a nezapomen se presaltovat na dalsi nicky, aby si mel vetsi prostor v diskuzi.

joudajoudovy ( 10. ledna 2017 10:09 )

Kamila Moučková: „Charta 77 byla pořádnejch pár facek přes hubu komunistům“. to se jeji otec vilem novy, velky soudruh s radem republiky, radem vytezneho unora, radem klementa gottwalda a rozsirovatel lzi o upaleni palacha, musel zaleknout akteru z cha cha party, ktera citala necelych 1900 ucastniku. pomyslna facka byla tak silna, ze system nerozvratila a havloidum zajistila nadstandartni zivotni uroven, jenz vyustila v loutkove prevzeti moci, rozpadu prumyslu i zemedelstvi, rozkradeni republiky a moralnimu upadku naroda. skoda, ze kamila doposud neprozrela jako vera caslavska. je lekarsky dolozeno, ze nekteri lide si veci moc idealizuji a davaji si zasluhy.

HajkovaVlasta ( 9. ledna 2017 18:35 )

Pomlouvají komunisty a měli se jako prasata v žitě.

taha ( 9. ledna 2017 17:27 )

HALOOOOOOOOO!!!!!!Zdenek43. Proberte se chlape!! Píše se rok 2017 a lidi jsou bez práce a mrznou pod mostama ale mají plné náruče banánů vole!!!

ohrazenice ( 9. ledna 2017 17:21 )

Naprostý souhlas. Disidenti jedna velká parta vožralů. 17. 11. 1989 byl Havel na své chalupě protože dostal echo od KSČ. Do Prahy přijel až v pondělí 20. listopadu když už studenti stávkovali. Havel nejhorší co nás mohlo potkat. KSČ moc dobře věděla proč dosadila Havla za prezidenta.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa