Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Klaus v ráži: Sociální demokracie je vyčpělá a idey Merkelové „ďábelské“

Autor: tmp - 
24. dubna 2016
17:34

Bývalý prezident Václav Klaus se tvrdě obul do německé kancléřky Angely Merkelové. Podle něj je kancléřka produktem své doby a Německo je zablokovanou zemí, kterou přirovnal k naší totalitě. Řekl to v neděli na Pressklubu Frekvence 1. „Kopl“ si také do české sociální demokracie, která je podle něj prázdnou stranou. 

Klaus si šťouchl do našeho souseda, kde nemohl dlouhou dobu najít nakladatele pro svoji novou knihu. „Německo je zablokovaná země, která si natolik nechává diktovat paní Merkelovou a celou atmosférou, která tam vznikla, že prostě hlasy, které zní opačně, prostě nemají tam skoro šanci. Se to dostalo do něčeho, co my jsme znávali za komunismu,“ řekl Klaus.

Klaus už delší dobu kritizuje německou kancléřku Angelu Merkelovou. Nedávno ho ale přímo rozčílil jeden její komentář. „Řekla, že Německo může být vzorem toho, jak zacházet s migranty, protože ono má obří zkušenosti s tím, jak zacházelo s těmi vyhnanci a vysídlenci tenkrát po konci druhé světové války. V tu chvíli jsem nevěřil, jestli bdím či sním. To přece byli do Německa vráceni Němci,“ řekl rozhněvaně Klaus. „Aby toto nám dávala za příklad, se mi zdá úplně ďábelské,“ dodal Klaus.

Podle Klause je úplně jedno, zda bude Merkelová kancléřkou, nebo nikoliv. „Merkelová je produktem své doby. Německa. Ona nedělá absolutně svou politiku, která by byla odtržená od toho, co si myslí celý národ,“ řekl Klaus. Podle něj jde hlavně o tendence ve společnosti a role jednoho politika není tak podstatná.

Godot ČSSD nezachránil

Klaus se také vyjádřil k aktuální kauze sociální demokracie, která dluží 338 milionů advokátu Altnerovi. „ČSSD to valila před sebou s nadějí, že se na to buď zapomene, nebo že se něco stane a bylo to takové čekání na Godota. A žádný Godot, který by to zachránil, nepřišel a dopadlo to na ně,“ píchnul si Klaus.

Klaus nechápe, jak je možné, aby dluh spláceli rovnou věřitelům, místo přímo právníku Altnerovi. „Já si myslím, že je to konec světa, že se něco takového umožnilo, ale mám hrůzu, že je to v našem právu už dávno napsáno,“ řekl exprezident. „To je prázdná strana už dneska dávno, sociální demokratismus to už je vyčpělá ideologie, která myslím, nikoho neoslovuje,“ dodal ostře.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

bizon_pepa ( 27. dubna 2016 09:16 )

Nezda, protoze blabolis nesmysly. O jake levne pracovni sile to mluvis?

marais ( 25. dubna 2016 15:03 )

tzv. drank nach Osten

marais ( 25. dubna 2016 14:53 )

jste mimo, Merkel akorát rozšiřuje trhy pro německý kapitál a láká levnou pracovní sílu...vše pro ovládnutí Evropy... nezdá se vám? a ten revanč pramení hlavně od nich!

marais ( 25. dubna 2016 14:46 )

posametová Klausova reforma ČR stála 4 biliony a 2 biliony zadlužení...

marais ( 25. dubna 2016 14:44 )

Sociální demokracie není vyčpělá na rozdíl od p. Kaluse...dnes se EU dovolává solidarity, spolupráce a tolerance, kterou po sametu na ČR tak kritizovali!!!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa