Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Klaus vidí Zemana dál na Hradě. „Je to rozjetá lokomotiva,“ přikyvuje Škromach

  • Autor: Zuzana Štíchová - 
    9. 3. 2016
    15:10

    Slova exprezidenta Václava Klause o tom, že Miloš Zeman bude na Hrad znovu kandidovat a nikdo další tak nemá šanci, rozproudila debatu mezi politiky. „Z jeho chování tak dedukuji. A proto se mi zdá naprosto bezpředmětné, aby se někdo jiný pokoušel o prezidentskou volbu,“ odpověděl doslova bývalý prezident na otázku, zda bude zvažovat svou vlastní kandidaturu. Další z možných uchazečů o post na Pražském hradě, senátor Zdeněk Škromach (ČSSD), poté označil Zemana za „rozjetou lokomotivu“.

  • 1.Škromach nepoleze Zemanovi do zelí

    „Že Miloš Zeman bude znovu kandidovat, pokud mu to zdraví dovolí, říkám již delší dobu,“ napsal Blesk.cz senátor Zdeněk Škromach (ČSSD), který sám avizoval možnou kandidaturu na nejvyšší post na Pražském hradě. S Václavem Klausem se ale v šancích Zemanových protikandidátů vzácně shodne.

     

    „Je to rozjetá lokomotiva a nevidím žádného strojvůdce, natož posunovače, který by ji byl schopen zastavit nebo vykolejit. Proto jsem podmínil svoji případnou kandidaturu tím, že Miloš Zeman by již nekandidoval. Lovili bychom ve stejných vodách,“ dodal Škromach, kterému na podzim končí mandát v Senátu a který proslul oblibou ve focení „selfie“.

    Zdeněk Škromach nafotil loni sérii velikonočních selfie. Zdeněk Škromach nafotil loni sérii velikonočních selfie. | Archiv Zdeňka Škromacha

  • 2.Bělobrádek: V Lánech by se rodině líbilo

    Že by se prezidentu Miloši Zemanovi neměl v další prezidentské volbě nikdo postavit, se ale nelíbí dalším politikům. Klausova slova popíchla k žertu třeba předsedu KDU-ČSL Pavla Bělobrádka. „Já se hlásím, bude mi 40+,“ napsal na sociální síti nyní stále ještě 39letý vicepremiér, který slaví narozeniny o Vánocích.

    Ani představy stěhování do Lán mu prý nejsou cizí. „V Lánech se jim bude líbit,“ vzkázal i za svou rodinu. „Tak je to postup, z 2+1 do 3+1 do Lán,“ dodal s tím, že plat je také dobrý.

    Vicepremiér Pavel Bělobrádek si rád odpočine u kytary. Zahrál si dokonce i s kapelou handicapovaných The Tap Tap v pražské Státní opeře. Vicepremiér Pavel Bělobrádek si rád odpočine u kytary. Zahrál si dokonce i s kapelou handicapovaných The Tap Tap v pražské Státní opeře. | Blesk / David Malík

  • 3.Zemanův protikandidát je nutný

    Rozdílný názor má naopak na kandidatury Zemanových soků Klausův nástupce v čele ODS Petr Fiala. „V názoru na znovuzvolení Miloše Zemana se s Václavem Klausem neshodnu. Na rozdíl od něho se domnívám, že je nutné Miloši Zemanovi postavit protikandidáta,“ napsal na Twitteru.

    Občanští demokraté přitom ještě oficiálně o žádném kandidátovi na prezidenta ze svých řad nemluví. Boj o Pražský hrad „na vlastní pěst“ ohlásil pouze senátor ODS Jaroslav Kubera, dlouholetý primátor Teplic. V kuloárech se spekuluje o možné kandidatuře Miroslavy Němcové.

    Předseda ODS Petr Fiala postoj Václava Klause odmítá. Protikandidáti jsou podle něj třeba. Předseda ODS Petr Fiala postoj Václava Klause odmítá. Protikandidáti jsou podle něj třeba. | Ladislav Křivan

  • 4.Volební předpovědi nerozhodují, vzkazuje europoslanec

    S vedením své bývalé strany souhlasí také europoslanec za TOP 09 a exministr spravedlnosti Jiří Pospíšil. „Myslím si, že k demokratickým volbám patří více kandidátů tak, aby si občané mohli vybrat,“ napsal Pospíšil Blesk.cz v SMS zprávě.

     

    „O vítězi rozhodnou naštěstí voliči, nikoliv předvolební předpovědi,“ dodal a uzavřel odpověď usmívajícím se smajlíkem. I jeho jméno se totiž často skloňuje při spekulacích o možných kandidátech v druhé přímé prezidentské volbě. Sám se kandidatuře nebrání, na Hradě by podle něj měl sedět někdo „v dobré psychické i fyzické kondici“.

    Bývalý ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil si je jijstý, že předvolební předpovědi nerozhodují. Bývalý ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil si je jijstý, že předvolební předpovědi nerozhodují. | archiv Blesku

xixy ( 9. března 2016 20:51 )

Má vás, pitomečky. Sám ji nepodporuje, jen pro hlasy.

testfest ( 9. března 2016 20:30 )

Klesá. 9% dole po týdnu, měl 64%.

testfest ( 9. března 2016 20:26 )

Zeman vyžebral flintu, člun, u Schwarzenberga žebrá autobus a tady bude lokomotiva.

zuzanajurkova ( 9. března 2016 17:46 )

Přátelé #islamistů ve státní správě ČR: http://uzunoglu.blog.idnes.cz/c/498394/pratele-islamistu-ve-statni-sprave-cr.html

lunatic ( 9. března 2016 17:01 )

Nesouhlasím -daně od občanů přeci řádně vybírají

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa