Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Pelikán zůstal odkázaný na vlastní křídla: Chovanec ho do letadla nevzal

Autor: Václav Lang - 
11. listopadu 2015
17:20

Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) odmítl vzít s sebou do letadla na jednání v Maďarsku vládního kolegu Roberta Pelikána (ANO). Ten se tak musel poohlédnout po vlastních zdrojích a byl rozhodnut si sám pilotovat soukromé letadlo. Ministr vnitra Milan Chovanec pro Blesk.cz zkritizoval, že o události informovalo Rádio Impuls, jež vlastní Andrej Babiš. Příště by prý upřednostňoval komunikaci v osobní rovině a ne přes „stranická média“ hnutí ANO. 

Oba ministři měli v neděli letět do Budapešti na setkání šéfů vnitra a spravedlnosti zemí V4. Chovanec ale odmítl Pelikánovu žádost, aby mohl letět s ním. Údajně kvůli tomu, že armádní speciál zaplnili novináři.

„Zdůvodnění bylo, že se tam nevejdeme, což mě trošku překvapilo, protože naše delegace měla původně čítat se mnou čtyři osoby, nakonec bude čítat tři osoby. Do speciálu se vejde asi 30 lidí, tak moc nevím, jak se tam můžeme nevejít,“ postěžoval si Pelikán Impulsu.

Z vnitra mu prý přišlo v pondělí oznámení, že se k Chovancovi do letadla nevejde, a to kvůli tomu, že s sebou berou „spoustu novinářů“. Ministr spravedlnosti si postěžoval, že mu jeho kolega nic neřekl, když spolu seděli v pondělí na jednání vlády. „V pondělí jsme spolu seděli vedle sebe na vládě a on nic neřekl, psal to potom takovouhle cestou mailem,“ řekl. 

Chovanec: Stěžuje si přes média ANO

Pelikán byl rozhodnut do Budapešti doletět po svých. „Jediné štěstí je, že mám piloťák, takže si pronajmu nějaké malé letadlo, to vyjde asi na dvacet nebo třicet tisíc do Budapešti,“ popsal svůj původní plán. „Vezmu svoje lidi takovýmhle letadlem, takže budu mít takový vlastní speciál.“ Setkání ministrů v Budapešti bylo ale nakonec zrušeno. 

Při jednání vlády sedávají vedle sebe. Na snímku se k sobě ještě měli jako dva kamarádi. Při jednání vlády sedávají vedle sebe. Na snímku se k sobě ještě měli jako dva kamarádi. | Blesk - Ladislav Křivan

Chovanec se nad jeho slovy pozastavil. „S panem kolegou Pelikánem jsem mluvil včera (v úterý) večer a o tomto problému mi neřekl ani slovo. Možná by bylo v budoucnu lepší říct si to jako chlapi osobně a ne si stěžovat ve stranických médiích hnutí ANO,“ reagoval Chovanec pro Blesk.cz. 

Narážel tak na skutečnost, že Impuls vlastní prostřednictvím Agrofertu šéf ANO Andrej Babiš, Pelikánův stranický předseda. Rádio podle vlastních slov čerpalo z korespondence resortů vnitra a spravedlnosti, které má prý k dispozici. 

 

mikysy ( 11. listopadu 2015 19:01 )

 Pelikan se chova jako uzalovany ufnukany spratek.

kamcerka ( 11. listopadu 2015 17:36 )

Pelikán ? nejhorší ministr spravedlnosti, jakého táto země kdy nosila, spolu se Šabatovou by sem natahali migranty.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa