Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Babiš hledá šéfa auditu na finance: Plat až 95 tisíc, žádné vazby na StB a bezpečnostní prověrka

Andrej Babiš
Andrej Babiš  (Autor: Karel Kopáč)
Autor: dv - 
18. srpna 2015
11:29

Ministerstvo financí vedené Andrejem Babišem (ANO) vypsalo výběrové řízení na pozici, ze které odešel na konci června Lukáš Wagenknecht. Babiš náměstka pro finanční řízení a audit odvolal potom, co se dostal do sporu s ministryní pro místní rozvoj Karlou Šlechtovou.

Auditoři pod vedením Wagenknechta upozornili na závažné chyby v tendru na monitorovací systém evropských fondů MS2014+. Šlechtová výsledky odmítla s tím, že audit je neprofesionální a opírá se o spekulace.

Teď Babiš a jeho úředníci hledají za Wagenknechta náhradu. Na webu ministerstva zveřejnili podmínky, jaké musí splňovat.

Plat až 95 tisíc

Poměr je na dobu neurčitou s nástupem od října 2015 a zařazením do 16. platové třídy, tedy s tabulkovým platem až 37 780 tisíc korun. Jako náměstek ale může dostat také smluvní plat až ve výši 95 000, jak ostatně vyplývá z údajů Ministerstva financí ČR.

Zákaz členství v KSČ a StB

Nový náměstek musí splňovat řadu podmínek, které stanovuje pětistránkový předpis. Kromě jiného musí mít bezpečností prověrku na stupeň „tajné“ a nesmí být v evidenci Státní bezpečnosti jako agent, rezident, držitel konspiračního bytu ani informátor.

Stejně tak je vyloučené, aby měl minulost v KSČ nebo byl členem lidových milicí.

Částka, jakou bude mít na výplatní pásce, ale nemusí být konečná. Součástí mzdy jsou i příplatky, například osobní příplatek po uplynutí zkušební doby, příplatek za vedení a ještě obecně pojmenovaná „odměna“.

 

Babišův první náměstek Lukáš Wagenknecht byl odvolán. Babišův první náměstek Lukáš Wagenknecht byl odvolán. | ČTK

raskal ( 18. srpna 2015 12:33 )

Beru, s komoušema a stb a levičákamy z čssd jsem nikdy nic neměl, prokázání majetku je otázkou 1 minuty a trestanej jsem taky nebyl

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa