Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Politici v ohrožení: Kdo se kromě Babiše setkal v minulosti s výhrůžkami?

  • Autor: David Klempíř - 
    7. 8. 2015
    17:20

    Ministr financí Andrej Babiš s rodinou není zdaleka prvním českým politikem, který se setkal s vyhrožováním či ohrožením své bezpečnosti. Roman Houska, šéfka Energetického regulačního úřadu Alena Vitásková, Karolína Peake – ti a řada dalších prošli něčím podobným. Housku dokonce útočník zastřelil.

  • 1.Gang Albánců se chystal na Babiše

    Rodina Andreje Babiše se měla stát cílem útoku albánského gangu. Rodina Andreje Babiše se měla stát cílem útoku albánského gangu. | ČTK

    Devítičlenný gang Albánců plánoval vykrást dům ministra financí Andreje Babiše (60, ANO). Organizovaná skupina měla dokonce v plánu unést Babišovým i dítě. Zda se mělo jednat o dceru Vivien (15), nebo syna Frederika (11), není zřejmé.

     

    Útvar pro odhalování organizovaného zločinu sledoval členy zločinecké skupiny několik měsíců a policisté dům hlídali několik týdnů. Podle informací z bezpečnostních složek nemá případ žádné politické pozadí. Většina členů gangu pocházela z Albánie a tipy na loupeže dostávali od českého komplice. Všichni jsou nyní ve vazbě.


    Babiš nečelil útoku na svoji osobu poprvé. Domů do Průhonic u Prahy mu také přišla obálka se smrtelnou dávkou jedu. Na jednom z mítinků se pak na něj chystal muž ozbrojený noži a paralyzérem.

  • 2.Vražda severočeského člena ČSSD Housky

    Vrah se při rekonstrukci Houskovy vraždy vrátil na místo činu. Vrah se při rekonstrukci Houskovy vraždy vrátil na místo činu. | Archiv Blesku

    Bylo 18. listopadu 2013, když bývalý voják Michal K. před domem v Chomutově omráčil paralyzérem a následně zastřelil Romana Housku. Do vlivného člena ČSSD vypálil postupně čtyři rány.

     

    Pozůstalí věří, že šlo o organizovaný zločin – Michal K. je podle nich jen koncovým článkem organizované skupiny, která to zosnovala. Nemohl mít motiv – pouze vykonal špinavou práci. Sám Michal K. ale tvrdí, že na Housku narazil náhodou a zastřelil ho při potyčce.

     

    Michal K. byl za vraždu odsouzen na sedmnáct a půl roku vězení, trest mu však byl posléze snížen na 13 let. S tím není smířená Houskova partnerka Jana Vaňhová, vicehejtmanka za ČSSD, která dál usiluje o došetření celého případu.

  • 3.Solární chobotnice

     

    Alenu Vitáskovou chtěli vytlačit ze silnice, proto si pořídila ochranku. Alenu Vitáskovou chtěli vytlačit ze silnice, proto si pořídila ochranku. |  Blesk – Zbyněk Pecák, Ladislav Křivan

    Šéfce ERÚ Aleně Vitáskové šlo údajně o život v roce 2013. Tehdy měli neznámí pachatelé úmyslně poškodit výtah v domě, kde bydlí. Hrozilo jeho zřícení, na několik hodin v něm uvízl její přítel. Nebylo to přitom poprvé, kdy Vitásková čelila ohrožení. Bojovnice se solární chobotnicí měla policejní ochranku kvůli incidentu na dálnici, kde chtěl někdo vytlačit její auto.

     

    Na jaře téhož roku se auto Vitáskové někdo pokusil vytlačit z dálnice a šéfka ERÚ dostala ochranku. „Začalo to před Velikonocemi, takže jsem je probrečela doma, že jsem se vůbec jako státní úředník dostala do situace, kdy se bojím sama o sebe,“ svěřila se tehdy Blesku Vitásková.

     

    Za útokem mohly být její kroky a výroky v čele ERÚ, kdy tvrdila, že praktikami „hraničícími s tunelováním veřejných financí“ může Česko přijít o více než 160 miliard korun. Útokem na šéfku ERÚ na dálnici se dokonce na utajeném jednání zabývala také bezpečnostní rada státu.

  • 4.Kandidátka smrti Karolína Peake

    Karolína Peake se dočkala výhrůžky e-mailem. Karolína Peake se dočkala výhrůžky e-mailem. | Blesk

    Někdejší ministryni obrany a vicepremiérce Karolíně Peake (LIDEM) vyhrožoval anonymní e-mail smrtí. Jejím dětem sliboval únos a mučení. Mrazivý e-mail obdržela Peake v červenci 2012 a k útokům mělo dojít ještě téhož roku. Podle serveru Novinky.cz varoval e-mail vicepremiérku před skupinou osob, která ji údajně chce zabít a se kterou je v kontaktu.

     

    „Ukázali mi dokument, na kterém jsou Nečas, Kalousek a vy, na kterém jste kandidáti smrti,“ stálo dále v e-mailu. „Na vaši adresu zašlu fotografie vašich nejbližších členů rodiny, včetně vašich dětí, a popis jejich trýznění a nechutného mučení,“ napsal neznámý člověk.

  • 5.Kulka za Klause

    Prezidentské volby v roce 2008 Prezidentské volby v roce 2008 | Blesk - Alexander Malachovský

    Zřejmě nejkřiklavějšího a zcela veřejného prolínání světa politiky a mafiánských praktik jsme byli svědky na jaře 2008 v době prezidentské volby. Pěti zákonodárcům, kteří volili Klause, přišly poštou kulky.


    Konkrétně se jednalo o senátorky Lianu Janáčkovou a Janu Juřenčákovou (SNK), dva nezařazené poslance a bývalé členy ČSSD Miloše Melčáka a Michala Pohanku. Pátým byl poslanec Evžen Snítilý (ČSSD).

     

    Policisté prověřovali celý případ jako trestný čin vydírání, za což by pachateli či pachatelům hrozilo až osm let vězení. Pachatele se však nikdy nepodařilo vypátrat.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

budlig1 ( 7. srpna 2015 19:01 )

99% politiku se MUSEJI ztrachovat ,protoze jen kradou a lzou.jednou na vas a to v brzke dobe dojde.pak budete prosit o milost jak na Titaniku a to bude jiz pozde.muj nazor je ten vsech zbavit majetku a hura do uhelne sachty tam muzete rubat do nekonecna.jste OSTODA lidstva.cas se zkracuje a zase prijdou DEFENESTRACE.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa