Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Babiši a Šincle, neměřte si „pindíky“ a zavřete se do sklepa! Vzkázal senátor Valenta

Autor: Klára Brunclíková - 
25. června 2015
15:14

Ještě než smířlivá nálada v koalici zamete pod stůl krizi z minulých dní, vložil se do utichající vládní krize senátor Ivo Valenta (SsČR). O rozhádaných politicích řekl, že si jen symbolicky poměřují „pindíky“ a z nepochopitelných důvodů do hádek zatahují i jeho. Rozhádancům dokonce vymyslel i řešení celého sporu…

Do velké koaliční hádky se zapletl i senátor a boss hazardu Ivo Valenta. Ladislav Šincl (ČSSD) totiž tvrdí, že se ministr financí Andrej Babiš (ANO) s Valentou setkal a krátce poté odložil zákon o hazardu. Babiš vše odmítl.

Do složky vládní krize tak přibylo třetí jméno. Ten, kterému patří, se ale asi trochu naštval. Co jiného by ho totiž člena horní komory parlamentu dohnalo k tomu, aby napsal příspěvek s názvem: POMĚŘOVÁNÍ "PINDÍKŮ"

„Posledních pár dnů jsem svědkem toho, jak si dva koaliční politici symbolicky poměřují „pindíky“. Namísto toho, aby si sedli a své spory vyříkali, vyměňují si vzkazy přes média a ještě do toho z nepochopitelných důvodů zatahují mne,“ napsal na sociální síť Valenta.

V rámci jednoho příspěvku pak zvládl vymyslet i dokonalé řešení krize v koalici. „U nás na Slovácku se spory vždy řešily tak, že si spolu aktéři zašli do sklepa a tam si vše vyříkali. Vřele doporučuji, aby si pánové tuto metodu vyzkoušeli,“ popsal jednoduché řešení senátor.

POMĚŘOVÁNÍ "PINDÍKŮ" - Posledních pár dnů jsem svědkem toho, jak si dva koaliční politici symbolicky poměřují „pindíky“....

Posted by Ivo Valenta on 23. červen 2015

Složka, rakovina a výkřiky

Poslední vládní krize ve zkratce by se dala směstnat jen do několika pojmů. Důležitější však je, proč opravdu vznikla. Na začátku byl pozměňovací návrh, kterým chtěl Šincl omezit provize makléřům za zprostředkování pojištění. Ve Sněmovně pak zkritizoval měnící se postoj ministerstva financí a Babiše se ptal, zda navrhované změny nesouvisí s jeho podnikáním.

Ministr financí pak měl na neveřejném jednání k zákonu o pojišťovnictví zmínit majetkové poměry Šinclovy rodiny a zastrašovat ho informacemi ze složky nadepsané poslancovým jménem.

Do stolu nakonec bouchli lidovci, kteří navrhli novelu zákona raději stáhnout, než aby spor dál pokračoval. Závěr? Valentovou hantýrkou: Aspoň chvíli si zase nikdo nic poměřovat nebude…

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

majojo ( 25. června 2015 19:06 )

To se zas ozval jeden, co myslí pindíkem. A že ho do kauzy zatáhli? Probůh, on je v tom nevinně, asi šel jenom náhodou kolem.

verka1 ( 25. června 2015 17:22 )

do sklepa nebo do sklípku kauza Bárta, Škárka, Kočí nyní Babiš a Šincle

kerloss ( 25. června 2015 16:59 )

Sincl prichazi o prachy tak tady rve jak protrzenej. Babis si snim vytre pr-del a bude klidek.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa