Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Řecký ministr financí na konferenci EU: Všichni mu nadávali, Babiš se s ním fotil

Autor: ljš - 
26. dubna 2015
05:00

Flákač, gambler a amatér, tak se prý špičky evropské politiky baví o řeckém ministru financí Yanisu Varoufakisovi. Na konferenci v Rize mu dali co proto. To jeho český protějšek Andrej Babiš byl o poznání přátelštější...

V lotyšském hlavním městě se v sobotu debatovalo mimo jiné o budoucnosti Řecka v Evropské unii. A ze zákulisních informací vyplývá, že už jsou na pořadu dne i úvahy o možném odchodu země z eurozóny.

Někteří politici jen těžko skrývali svůj hněv z nastalé situace, dovolávali se nutných reforem a během divokých debat prý Varoufakise osočovali, jak mohli. Podle deníku Daily Mail padala slova jako flákač, amatér nebo gambler.

S tím ale určitě nesouhlasí český ministr financí Andrej Babiš, ten si s Řekem během hovorů pořídil selfíčko, které pak pověsil na svůj Facebook. "Řecký ministr financí Varoufakis. Sympaťák, až na těch 329 mld. eur dluhů. Chce zavést chorvatskou evidenci tržeb," napsal k tomu.

Řecko se v květnu 2010 ocitlo na pokraji státního bankrotu a muselo požádat Evropskou unii a MMF o úvěrovou pomoc. Dohodlo se přitom na dvou záchranných programech v celkovém objemu 240 miliard eur.

Výměnou za úvěrovou pomoc však v uplynulých letech musely Atény zavést masivní výdajové škrty, snížit důchody a mzdy a opakovaně zvýšit daně. To prohloubilo hospodářskou recesi, zvýšilo nezaměstnanost a zhoršilo životní úroveň obyvatel. Nová řecká vláda záchranný program ostře kritizuje a premiér Alexis Tsipras před volbami sliboval zmírnění jeho podmínek.

maruch ( 26. dubna 2015 16:01 )

smázly oprava

maruch ( 26. dubna 2015 16:00 )

Konečně jste tu tapetu vylízanou smázli.

maruch ( 26. dubna 2015 15:46 )

Ty se běž léčit ty tapeto vymaštěná.Jedinej blb jsi tady ty kkte.

kapturek ( 26. dubna 2015 14:49 )

babis je ho.vno a ne politik , ten tam sel jenom proto aby mohl krast jeste vic

kapturek ( 26. dubna 2015 14:48 )

tvoji brachove ? pekna svine ta tvoje matka

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa