Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Matka Borhyové je místostarostkou Prahy 8: Trestní oznámení kvůli škodě čtvrt milionu!

Matka moderátorky Borhyové čelí trestnímu oznámení
Matka moderátorky Borhyové čelí trestnímu oznámení  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK, zrk - 
10. března 2015
22:22

Matka moderátorky Lucie Borhyové čelí trestnímu oznámení. Místostarostka Prahy 8 Alena Borhyová měla totiž údajně způsobit radnici škodu téměř čtvrt milionu. A to vše jen kvůli jednomu sloupku v časopise.

Zástupkyně starosty Prahy 8 Alena Borhyová (ANO) čelí trestnímu oznámení kvůli dvakrát vytištěnému číslu radničního periodika Osmička. Borhyová údajně nechala stáhnout z distribuce vydání, ve kterém chyběl sloupek jejího kolegy Matěje Fichtnera (ANO), a následně měla nechat vytisknout nový náklad časopisu s Fichtnerovým textem.

Podle trestního oznámení mohla způsobit radnici škodu téměř čtvrt milionu korun. Podle informací ČTK podal trestní oznámení jeden ze zaměstnanců radnice. Borhyová se zatím k celé záležitosti nevyjádřila.

Motivem jednání Aleny Borhyové byla patrně snaha zastřít před občany městské části liknavost zástupce starosty Matěje Fichtnera spočívající v nedodání příspěvku v řádném ani prodlouženém termínu uzávěrky," píše se v textu trestního oznámení.

Borhyová měla údajně podle oznámení spáchat trestný čin poškození cizí věci nebo porušení povinnosti při správě cizího majetku.

Podle textu trestního oznámení Fichtner včas nedodal svůj sloupek do lednového vydání. Praha 8 proto nechala nejdříve vytisknout náklad s bílým místem. Poté jej stáhla z distribuce a nechala vytisknout znovu. První náklad na vydání časopisu byl údajně 243 619 korun. S ohledem na uvedené skutečnosti se domnívám, Alenou Borhyovou byla městské části způsobena škoda nejméně ve výši ceny jednoho vydání měsíčníku Osmička,“ píše se v oznámení.

fantom88 ( 11. dubna 2015 18:23 )

ta je opravdu blbá jak štoudev

marlen52 ( 12. března 2015 14:34 )

to na tom ano musí být hodně dobře když chce platit za něčí blbost.

salto ( 11. března 2015 11:49 )

Trošíčku, ale opravdu jenom trošililinku mimo mísu, že?

cipisek134 ( 11. března 2015 07:25 )

Cože? Luci Borhy s tou tlamou od ucha k uchu a pěkná? Ta by s tou tlamou klidně mohla dělat rozkuřovačku slonů v pražský ZOO. Ano, její máti je docela šik, to jako jo. Nevím po kom má Luci tu děsnou tlamu.

cipisek134 ( 11. března 2015 07:21 )

petrmetr:

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa