Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Prostě to přetiskneme! Kvůli chybějícímu sloupku místostarosty přetiskli celý časopis za čtvrt milionu!

Autor: dce - 
17. února 2015
12:12

Praha 8 má asi spoustu peněz nazbyt, teď například doslova vyhodila 250 000 korun z okna jen kvůli chybějícímu článku ve svém časopise. A mohl za to místostarosta, který sloupek nedodal včas!

Měsíčník Osmička, který vydává městská část Praha 8, vyšel v únoru radnici pěkně draho! Místostarosta Matěj Fichtner totiž nedodal včas svůj krátký text, a tak časopis prostě vyšel bez něj. Jenže bílý obdélník se moc nelíbil zbytku radnice - zastavili tak distribuci časopisu, jehož měsíční náklad činí přibližně 70 000 kusů.

Fichtner (ANO) svůj názor o čistkách na úřadě v podobě krátkého článku nakonec dodal. A časopis se musel přetisknout. To všechno ale stálo čtvrt milionu korun! A kdo to teď zaplatí?

To ví bůh - podle serveru iDNES.cz Fichtner prohlásil, že chybějící článek nebyla jeho chyba a prsty v tom má ODS - respektive spor mezi ANO a občanskými demokraty. Do všeho se vkládá i TOP 09 za opozici. „Celý problém vznikl na základě chyby hnutí ANO, které nerespektovalo termín uzávěrky a rozhodlo, že za lajdáctví sběratele funkcí Matěje Fichtnera mají zaplatit daňoví poplatníci,“ sdělila serveru iDNES.cz zastupitelka a poslankyně TOP 09 Markéta Adamová.

Podle dalších politiků na radnici to ovšem nebylo poprvé - ANO do časopisu posílá příspěvky pozdě až příliš často. „Není to o tom, že jsem nestihl termín. Osmička vychází jednou měsíčně a je úplně jedno, zda vyjde prvního, pátého, desátého, nebo dvacátého. Vyjde, když je číslo hotové. Není přece problém, když se s tím počká dva dny,“ brání se místostarosta. Jenže Fichtner asi netuší, jak vydávání časopisu funguje.

Jediný, kdo za prohřešek zatím zaplatil, byl šéfredaktor časopisu Tomáš Kňourek, který dostal okamžitou výpověď. Údajně to bylo ale kvůli jinému prohřešku. Kňourek se ještě ale stihl vyjádřit, že zpoždění Fichtnerova textu nebylo dva, ale osm dní! Jenže místostarosta vše svádí na šéfredaktora, který odeslal nedokonalý časopis do tisku. Prý to udělal naschvál.

tgbb. ( 19. února 2015 10:02 )

Není to tak jednoduché. Vykonstruovat obvinění, že za tím stojí ODS dá v tomto případě dost práce.

vera51 ( 17. února 2015 13:41 )

To se jim to rozhazuje z ciziho ze?? Mel by si to uhradit ze sveho.Ja kdyz neco zmrsim v praci tak to taky musim zaplatit.

andorea ( 17. února 2015 13:15 )

Prostě vám to dát k úhradě.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa