Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Degradace Hradní stráže: Úředníkovi Mynářovi vzdávají poctu jako Zemanovi

Autor: Vera Renovica, zrk - 
5. prosince 2014
05:01

Miloši Zemanovi se rozkládá morálka na Hradě. Jak jsme to poznali? Třeba když jsme zjistili, že jeho kancléři Vratislavu Mynáři vzdávají poctu příslušníci Hradní stráže. A přitom na ni nemá nárok!

„K poctě zbraň!“ zakřičeli předpisově včera kolem půl deváté ráno vojáci hlídající východní bránu Pražského hradu. Právě tudy kráčel do práce Zemanův kancléř Mynář, který nedaleko bydlí. Zvláštní pohled to byl zejména proto, že mu tahle pocta prostě a jednoduše nenáleží.

Komu ano? Prezidentu republiky, vysokým ústavním činitelům, zahraničním návštěvám, vysokým armádním důstojníkům či státním symbolům ČR. „Úředníkům Pražského hradu se pocta nevzdává, neboť nejsou součástí ani jedné z uvedených kategorií,“ informoval Blesk velitel Hradní stráže, plukovník Radim Studený. 

Video Hradní vzdává poctu úředníkovi. - Blesk - Ladislav Křivan
Video se připravuje ...

Prý to nechtěl

Mynář odmítl zvěst šířící se v kuloárech, že si toto chování od Hradní stráže vynutil, aby posílil pocit vlastní důležitosti. „Nejsem si vědom toho, že by mi vzdávali poctu… že já bych něco takového nařizoval,“ reagoval pro Blesk. Tvrdil, že mohl branou procházet s někým dalším, komu pocty náleží. Šel však zoufale sám…

anka ( 5. prosince 2014 15:38 )

ma to ale cesky prezident kamarady

6010 ( 5. prosince 2014 15:05 )

Ten člověk by si měl dát do pořádku nejprve bezpečností prověrku, aby mohl svoji funkci vykonávat se vším všady a pak teprve si zasloužil svůj plat. Je to namyšlený nabob, ale pořád nevím na co je tak namistrovaný.Vzdáváním pocty si zřejmě hojí nějaký kompex.

venca80 ( 5. prosince 2014 12:06 )

Co to povídáte? Jaký obyčejný úředník? STBák! ;-)

hu11 ( 5. prosince 2014 12:06 )

Kdyby tam procházel Hitler, tak mu to vyseknou a ani nemrknou

moiaza ( 5. prosince 2014 12:03 )

Oni by salutovali klidně i Andreslawickému a Zabibolovi.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa