Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zeman chce zrušit "zkur*ený" služební zákon: Podal stížnost k Ústavnímu soudu

Miloš Zeman podal stížnost k Ústavnímu soudu proti služebnímu zákonu
Miloš Zeman podal stížnost k Ústavnímu soudu proti služebnímu zákonu  (Autor: Blesk - Martin Hurda, ČTK)
Autor: ljš, ČTK - 
7. listopadu 2014
16:28

Služebnímu zákonu patřila jedna ze sprosťáren, kterou prezident Miloš Zeman vypustil při svých Hovorech z Lán. Podle něj ho vláda zku*vila, a není proto divu, že dodržel svůj slib a podal Ústavnímu soudu návrh na jeho zrušení.

Prezident Miloš Zeman předložil dnes Ústavnímu soudu návrh na zrušení zákona o státní službě. Hlava státu, která nejvíce kritizovala ustanovení o takzvaných politických náměstcích, zdůvodňuje podání procedurou přijetí i konkrétními ustanoveními nedávno schváleného zákona. Navrhuje zrušení zákona jako celku, nebo některých jeho částí.

„Návrh je odůvodněn jednak tím, že procedurou, jakou byl zákon přijat, došlo k porušení základních principů legislativní činnosti stanovené jak Ústavou České republiky, tak jednacím řádem Poslanecké sněmovny, a dále i tím, že řada ustanovení zákona, na která se v návrhu odkazuje, neodpovídá ústavním požadavkům na tvorbu právních předpisů, a tedy ani hlediskům vyjádřeným v dosavadní judikatuře Ústavního soudu,“ uvedl mluvčí Hradu Jiří Ovčáček.

„Navrhuje se, aby Ústavní soud zrušil buď zákon jako celek, anebo jeho určitá ustanovení, která podle názoru prezidenta republiky nejsou ústavně konformní,“ doplnil ve zdůvodnění hradní mluvčí.

japos22 ( 9. listopadu 2014 09:02 )

Možná je to přesný popis navrženého služebního zákona a popis naší republiky po Karlo a Kalousko vládě

tgbb. ( 9. listopadu 2014 07:56 )

To byl jeho pravidelný státnick projev k národu z Lán?

zabibol ( 8. listopadu 2014 18:29 )

Všichni dobře víme, kdo je nejvíc zkur*ený, že Milouši.

tosto ( 7. listopadu 2014 21:19 )

předsedu tam dělá jeho kámoš

pravlast ( 7. listopadu 2014 20:10 )

Jo a může jim tam sebou vzít i další případy: . http://youtu.be/PbGiEGf81Jo . . http://youtu.be/b4yjnllodqU . .http://youtu.be/3nlCAZ7dVKU .Zku.wený sou.dy a zku.w.ený soudci.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa