Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Rány pro Sobotku: Pochlebování v Rakousku, kritika od Zemana, pokuta za Babiše!

Autor: lvi - 
4. června 2014
13:45

Co českého premiéra potká zítra? Za poslední dva dny toho na Bohulsava Sobotku už bylo dost. V úterý sklidil posměch, když ohýbal hřbet před rakouskými čelními představiteli, ve středu ho prezident vyplísnil jako školáka zahraniční politiky a k tomu všemu vyfasoval pokutu v přestupkovém řízení za to, že vzal do vlády Andreje Babiše bez lustračního osvědčení!

Když se usmíval a klaněl rakouskému prezidentovi Heinzi Fischerovi, ještě netušil, co jeho hluboký úklon á la služebníček způsobí.

Školák Sobotka

Že je Sobotka mužem činu a ctí zákony politické akce – reakce, dokázal posléze bleskovou odpovědí na Obamovu proklamaci navýšení počtu amerických vojsk v Evropě, kterou americká hlava státu učinila na krátkém summitu ve Varšavě. Sobotka zmínil, že Česko rozhodně po takové přítomnosti nevolá. Jeho slova ale s lehkou ironií a nadhledem sobě vlastním reflektoval český prezident Miloš Zeman, který se domnívá, že Sobotka se teprve zahraniční politice učí, nicméně chybuje.

Ostatně se Zemanem se do křížku dostal už v minulosti, kdy mu předal chybné jmenovací dekrety členů nastupující vlády nebo předtím, samotným výběrem některých ministrů.

Flastr za deset tisíc

Třetí ránu dnes Sobotkovi zasadil Úřad městské části Prahy 1, který mu udělil pokutu v přestupkovém řízení za to, že jmenoval do svého kabinetu ministrem financí Andreje Babiše bez lustračního osvědčení. Podle ČTK vyfasoval pokutu 10 tisíc korun. Podle serveru Novinky.cz je Babiš připaven za Sobotku vytáhnout z prkenice celou částku a premiérovi vypomoci. Jisté však je, že premiér si nechce nechat nic líbit a hodlá se bránit. "Premiér Sobotka s tímto rozhodnutím nesouhlasí a v nejbližší době se proti němu odvolá," uvedlo tiskové oddělení úřadu vlády.

salto ( 5. června 2014 09:44 )

Ó ty moudrý Andre.. taky si myslím, že by to měla vzít do pracek ODS s TOP

salto ( 5. června 2014 09:42 )

Bohulslave, Bohulslave (asi se přejmenoval) - slušnost se dneska nenosí

ninka64 ( 4. června 2014 21:14 )

Sobotko lézt do zadku Amíkům je in , i pajda Zeman chce být in.

zabibol ( 4. června 2014 18:06 )

Sobotka asi neví, že nás rusáci 23 let okupovali a ruinovali za pomoci komunistických kolaborantů.

e.44 ( 4. června 2014 17:27 )

Kromě schopného podvodníka, nikoli obchodníka, v Babišovi nic není určitě nic dobrého

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa