Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zahradilovo dobrodružství s Asiatkami: Že by konkurz na nové asistentky?

Autor: simao - 
30. května 2014
14:48

Jan Zahradil (ODS) na sebe nyní upoutal pozornost lehce nevybíravým slovním atakem na ministryni Marksovou-Tominovou (ČSSD). Tak trochu stranou pozornosti skončilo, jak oslavil své setrvání v europarlamentu - s exotickými kráskami u společné večeře!

"Věrné pomocnice z kampaně Huong Ly, Mary Huyen, Thục Quyên, Thu Hà. U té poslední dnes tu kampaň ´zajídáme´," napsal Zahradil na svém Facebooku a přidal foto se sličnou hostitelkou i jejími kamarádkami-českými Vietnamkami.

Vedle toho se ještě pochlubil tím, co bylo k večeři. A snímkem se statusem: "Normálně jídlo nefotím, ale tohle musim... povolební hot pot u Thu Hà v bytě." Při pohledu na Zahradilovy fotky a společnou tabuli plnou pochutin povětšinou asijského původu se voličům sbíhají sliny. Zahradil má celkově slabost pro vše asijské. Už několik let je porotcem v soutěži krásy Vietnamská Miss Česká republika.

Europoslanec Zahradil se pochlubil večeří, u které slavil, že se i napotřetí probojoval do europarlamentu Europoslanec Zahradil se pochlubil večeří, u které slavil, že se i napotřetí probojoval do europarlamentu | Facebook

Jinak ale Zahradil a spol. letos příliš netáhli. V eurovolbách 2009 získala ODS celkem 9 mandátů, nyní pouze dva. Pro Zahradila a dalšího občansko-demokratického místopředsedu Evžena Tošenovského. Dva mandáty však Zahradil označil za maximum možného vzhledem k tomu, co se kolem ODS v poslední době dělo. Spolu s novým stranickým lídrem Petrem Fialou však doufají, že nastartovali přestavbu ODS k lepšímu.

Zahradil se angažuje v podpoře zapojení vietnamské menšiny do české politiky. Na snímku s Con Hung Nguyen, kandidátem ODS do Evropského Parlamentu. Zahradil se angažuje v podpoře zapojení vietnamské menšiny do české politiky. Na snímku s Con Hung Nguyen, kandidátem ODS do Evropského Parlamentu. | Facebook

"ODS se prostě těžce zvedá po sérii úderů z loňského roku. To si samozřejmě zavinila sama a nemá cenu se na někoho vymlouvat," řekl Zahradil v rozhovoru pro MF Dnes. V eurokampani, se kterou mu měly pomáhat i exotické krásky, chybu nevidí. "V kampani to určitě nebylo. Za tou si stojím a jsem s ní mimořádně spokojen. Za málo peněz jsme udělali hodně muziky. Měla šťávu, gradaci. Téma nepřistoupení ČR k euru je téma na několik let a nám se politický kapitál a podpora, které jsme na tomto nashromáždili, budou hodit i do příštích let ," dodal Zahradil MfD.

Zahradil se přitom jako lídr kandidátky do evropských voleb představil potřetí. Europoslancem je nepřetržitě od 1. května 2004, tehdy dostal ve volbách skoro 130 tisíc preferenčních hlasů. V roce 2009 ho zakroužkovalo 65 700 lidí, letos necelých 20 tisíc. Přesto se však může těšit, že bude ve Štrasburku a Bruselu pokračovat i po 1. červenci, kdy řada stávajících europoslanců svá výnosná místa opustí a nahradí je nová garnitura.

anka ( 30. května 2014 19:22 )

ok..chapu...diky..

e.44 ( 30. května 2014 18:44 )

Máš pravdu, kapku mi to ujelo, ale neúmyslně. Jde ve skutečnosti o asijské restaurace kde se vaří jídla z celé Asie, mimo jiné i "čína" na kterou tam občas chodím s obchodními partnery, to ostatní mi moc nejede a tak se mi tam vloudily ty "čínské" restaurace.

anka ( 30. května 2014 18:26 )

jednomu v tvem prisveku nerozum - rikas ze vietnamci v Praze vlastni cinske restaurace, nemyslela si vietnamske restaurace- ptam se, protoze mezi cinskou a vietnamskou kuchyni je velky rozdil...

e.44 ( 30. května 2014 16:59 )

Tyhle holky už v Evropě jsou nejmíň dvě z nich se tu dokonce narodily. Jde o dceru a další příbuzné majitelky tří nejluxusnějších čínských restaurací v Praze. Docela pochybuju že tyhle vysokoškolačky a středoškolačky (co mají všechny předpoklady dostat se taky na vejšku), toužej po tom aby mohly někde prát prádlo.

maruch ( 30. května 2014 16:56 )

Pro toho ubožáka dvě slova odporný kok.ot

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa