Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Forrest Gump z Europarlamentu: Český politik chtěl uběhnout 1 300 km a zkolaboval. Kvůli nemocné holčičce

Autor: pet - 
20. srpna 2013
20:00

Český europoslane Edvard Kožušník, který se rozhodl uběhnout 1300 km napříč celým Českem, během vlny obrovských veder kolaboval a přidávali se i další komplikace.

Edvard Kožušník už uběhl více než 850 kilometrů. Denně musí urazit až 50 kilometrů, aby by dosáhl cíle - 1300 kilometrů. Po tak dlouhé trase a v úmorných vedrech vyčerpáním zkolaboval. A přidaly se velké bolesti kotníku. Politik, který se celou dobu přes den živí pouze banány - kterých už snědl více než 130 a denně vypije až deset litrů vody – to ale nevzdal. Přes potíže se rozhodl pokračovat v běhu.

Již na startu celé pouti Edvard Kožušník přislíbil, že z každého uběhnutého kilometru věnuje 50 Kč na pořízení speciálního zdravotního zvedáku pro Terezku Zoubkovou. „Terezka od svých 3 měsíců trpí dětskou mozkovou obrnou, což ji výrazně znemožňuje pohyb a komunikaci. Proto jsem s velkou radostí uvítala projekt Mé srdce patří Česku, jehož výtěžek jde na zakoupení stropního zvedáku, který nám umožní přemísťování stále těžší Terezky po bytě. Pro nás rodiče je to velká a neocenitelná pomůcka", doplňuje  Pavlína Zoubková, matka Terezky.

K dnešnímu dni má Kožušník připraveno pro Terezku 42 759 Kč. „Těším se na 5. září, kdy bych měl doběhnout po 1 300 kilometrech strávených na cestě do Prahy. Tam bych rád předal rodičům Terezky 65 000 Kč. Samozřejmě budu vděčný za každého, kdo se připojí k podpoře Terezky a věnuje byť jen jedinou korunu na zkvalitnění jejího života", apeloval europoslanec.

 

pepazdp ( 28. srpna 2013 11:04 )

Já to tak jednoznačně nevidím. Jako europoslanec by mohl udělat něco pro všechny, ne pouze pro někoho, pouze pro jednu rodinu a ještě se tím chlubit, zviditelnit se na tom (nezpochybňuji že to holčičce i jejím rodičům pomůže).

diankakolanek ( 28. srpna 2013 10:03 )

Je to frajer, tady se politici jen hádají, místo toho, aby taky něco udělali pro ty, co potřebují pomoc nejvíce. Za mě palec nahoru.

dochtorchocholousek ( 21. srpna 2013 09:41 )

Hm.... komplikace se "přidávali". Je s podivem, že do novin může psát negramot, je s podivem, že korektora to nepraští do očí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa