Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zázračně oddlužený Fischer: Revanš sponzorům neplánuje. Musí však s Klausem na policii

Na Jana Fischera i Václava Klause s manželkou bylo podáno trestní oznámení kvůli údajné korupci!
Na Jana Fischera i Václava Klause s manželkou bylo podáno trestní oznámení kvůli údajné korupci!  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: simao, ČTK - 
10. července 2013
20:53

Víte, proč bude Jan Fischer dobrým ministrem financí? Protože umí žít s obřím dluhem... Takový vtip nyní koluje po sociálních sítích. Jenže Fischer nakonec ze dne nad den a tedy zázračně rychle své milionové dluhy uhradil. Poté, co se stal novým ministrem. Revanš pro sponzory ani tsunami na ministerstvu prý ale neplánuje. Jenže bude patrně muset vysvětlil své počínání na policii. Stejně jako manželé Klausovi!

Jan Fischer si během svého boje o Hrad nasekal obří dluhy, se kterými se dlouho nedokázal vypořádat. Dokud byl neúspěšným prezidentským kandidátem bez postu, nikoho to ostatně ani příliš nezajímalo. Jenže od doby, co se Fischer stal ministrem financí v Rusnokově úřednické vládě, se situace rapidně změnila. A se sponzory se rázem roztrhl pytel.

Fischer proto po nástupu nové české vlády k moci musel zodpovídat na otázky, zda sponzoři, kteří mu přispěchali na poslední chvíli na pomoc, nečekají od nového šéfa státní kasy protislužby.

"Nepřichází v úvahu žádná revanš. Nikdo s tím nepočítá, nikdy s tím nepočítal. Nepřichází to v úvahu. Jejich jména jsou známá, to nejsou žádné anonymní osoby čili všecky ty procesy vy si budete nepochybně pečlivě hlídat, vy určitě první, pokud první nebudu já. Takže neexistuje," bránil se na brífinku podobným nařčením usilovně Fischer.

Zároveň prozradil své plány v ministerské funkci, kterými chce dosáhnout hospodářského růstu, ale i to, jaké změny postihnou úřad, který přebírá po Miroslavu Kalouskovi. "Nepřicházím udělat personální zemětřesení, žádné tsunami," uvedl Fischer.

Fischer a Klausovi: Oplétačky s policií

Fischera však čeká hned zkraje také jedna nepříjemnost. Splacení svých dluhů bude muset podle všeho vysvětlovat na policii! Měl by tam zamířit poté, co trestní oznámení na Fischera podal spolek Šalamoun a známý novinář Jiří X. Doležal. Sponzorské dary pro ministra Fischera totiž považují za úplatky.

"Vyzvali jsme městskou státní zástupkyni v Praze Janu Hercegovou, aby nechala prověřit podezření, že by náhlé poskytnutí 5,3 milionu korun designovanému ministrovi Fischerovi mohlo mít povahu poskytnutí a přijetí úplatku," uvedl aktivista John Bok ze spolku Šalamoun.

Jiří X. Doležal pak za korupci označil i podporu, kterou Fischer a také manželé Václav a Livia Klausovi vyjádřili před 2. kolem prezidentské volby Miloši Zemanovi.

Fischer se nyní stal ministrem v úřednické vládě, což zlí jazykové označují za trafiku od Zemana, Livia Klausová se za věrnost Zemanovi chystá na post velvyslankyně na Slovensku. "Vzhledem k tomu, že podpora Zemana od jmenovaných osob byla v přímém rozporu s jejich dřívějšími výroky a postoji, mám podezření, že vyjádření podpory bylo čistě účelové korupční jednání," vysvětlil J. X. Doležal.

rudyptak48 ( 11. července 2013 10:14 )

Doležala tady všichni kritizujete, že podporoval radarovou stanici v Brdech, že hulí mariánku ap. Co proti korupci děláte vy? Myslíte, že tyhle články v Blesku si přečte ten správný adresát? Tady si každý hraje se slovy jako dětičky na písečku. Vzájemně si zde nadáváte a vyčítáte kdoví co, i když se vlastně ani neznáte. Co je tedy užitečného na vašich blábolech? Doležal se za nikoho neschováná a měl odvahu to napsat přímo. Tady se každý, včetně mě, schovává za "vymyšlenou nicku" a vylévá ze sebe splašky. I když, i to je někdy potřeba, jako ventil. Člověk však není robot, a všechno špatné, co ze sebe vypustí, se mu x-násobně vrátí zpět, takže ho to neposílí, ale duševně poškodí.

jana999 ( 11. července 2013 09:50 )

no to jste kámoši ne? Ty jsi taky tokový brouk pytlík vid

jana999 ( 11. července 2013 09:49 )

ten si pod dozorem medií ani neuprdne, natož nějakou protislužbu, nehledě na to, že tam dlouho nebudou

jana999 ( 11. července 2013 09:46 )

no možná máte pravdu ale nic to nemění na tom, že to má na triku dnešní zlodějaká vláda, ta se bojí rozpustit sněmovnu a jít k předčasným volbám, že by přišla o cinkání na konta, protože výsledek pro ně je ve volbách značně nejistý, a kdyby to sněmovna udělala, fischer by si ani neprd

123automobil ( 11. července 2013 07:30 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa