Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Chci znát plán na fungování vlády, pak přijmu demise, řekl Klaus

Klaus vzkázal Nečasovi: Chci znát plán B, jinak demise nepřijmu.
Klaus vzkázal Nečasovi: Chci znát plán B, jinak demise nepřijmu.  (Autor: Blesk - Ladislav Křivan)
Autor: jos - 
11. dubna 2011
12:14

Prezident Václav Klaus opět výrazně vstoupil do vládní hry. Premiérovi Nečasovi vzkázal, že demise ministrů (Bárty, Johna a Dobeše) přijme až tehdy, když bude znát plán, jak bude pak fungovat vláda.

Premiér Petr Nečas (ODS) měl v pondělí zamířit na Hrad k prezidentovi Václavu Klausovi. Chtěl mu donést rezignaci ministra dopravy Víta Bárty a zároveň požadovat odvolání i dalších dvou ministrů Věcí veřejných - ministra školství Josefa Dobeše a šéfa vnitra Radka Johna.

Jenže Nečas dostal od prezidenta jasný vzkaz: Pokud nemáte plán, jak bude vláda působit po těchto demisích, ani za mnou nechoďte. Podle politologů Nečas žádný takový plán nemá. Chtěl se opírat o podporu odpadlíků od VV (Škárka, Kočí, Huml), to se ale prezidentovi vůbec nelíbí. Vyvolává to v něm negativní vzpomínku na vládu Mirka Topolánka, která se opírala o přeběhlíky Melčáka a Pohanku.

Je možné, že k pondělní schůzce mezi Nečasem a Klausem ani nedojde. "Zatím nemám informaci o tom, že by pan prezident pana premiéra na Hrad pozval," řekl serveru iHNed.cz mluvčí vlády Jan Osúch. Konkrétní čas setkání zatím neoznámil ani prezidentův mluvčí Radim Ochvat. Naplňují se tak obavy ODS a TOP 09, že prezident nebude mít chuť přijmout demisi Víta Bárty, kterého dlouhodobě respektuje.

anelam ( 12. dubna 2011 17:43 )

Kubo-ty taky Co jsem odepsala

anelam ( 12. dubna 2011 17:41 )

KUBO-Já to beru,pokud na to hradě necháš ženský na pokoji-jinak věšet budeme jedna radost

sakra ( 12. dubna 2011 10:18 )

Plán v zájmu občanů ČR by měl být jasný i Vám. Nové volby a nechat občany ať rozhodnou. Celá tato "vláda" má odejít.

jakub-moravec ( 11. dubna 2011 20:12 )

přečti si můj dopis tobě úplně až na konci této diskuze. Budeš překvapená co jsem ti napsal.

jakub-moravec ( 11. dubna 2011 20:09 )

Když jsem si všechny ty příspěvky přečetl, nutí mne abych zvolal. A N E L A M , na hrad!!! První česká prezidentka! Klauze vykopnem, protože je zloděj a máme nyní důkazy!!! Anelam, za to že jsem ti dal první hlas, bys mě měla zvolit hradním poradcem a já se už postarám o to, kdo dostane a kdo nedostane oprátku za vlastizradu českého národa!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa