Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Lidovečtí europoslanci zešíleli: Udělali si luxusní výlet za 10 milionů!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Květa Kočová - 
22. října 2010
11:55

Lidovečtí europoslanci včetně těch českých, Jana Březiny (56) a Zuzany Roithové (56), se snad pomátli! Jejich rozmařilost v době, kdy všichni musí šetřit, nezná mezí. V minulých dnech se spolu s početnou suitou asistentů vydali na výlet na Madeiru. Tři dny v luxusu přišly Evropany na 10 milionů korun. A proč tam jeli? Dumat nad úsporami v rozpočtu EU!

Luxusní hotel, přepychové bazény, golfová hřiště, potápění na atraktivním ostrově. Kdo by odolal? Lidovečtí europoslanci rozhodně ne! Na třídenní výlet z peněz EU do pětihvězdičkových hotelů Pestana Carlton a Pestana Casino na portugalské Madeiře se jich vypravilo 250. Včetně Čechů Roithové a Březiny!

A snad aby se tu necítili tak osamělí nebo se nedej bůh nemuseli starat o sebe sami, vzali s sebou i 80 asistentů a dalších 70 lidí jako »doprovod«. Není se tak čemu divit, že podle deníku Daily Telegraph jejich výlet vyšel na 350 tisíc liber, tedy téměř 10 milionů korun. Úplným výsměchem pak je, že tam eurolidovci na »studijní pobyt« jeli prodebatovat rozpočet Evropské unie a pokrizové šetření v něm.

Blesk se zeptal eurolidovce Březiny, jestli mu nepřijde hloupé jet na takový výlet v době škrtů. „Rozhořela se o tom tady diskuze, podle mě by se měla zasedání zefektivnit, ostatní ale zase namítali, že jsme v EU a zasedat si můžeme kdekoli po Evropě,“ odpověděl Březina.

Hájí se, že se »studijních pobytů« účastní jen občas. „Tentokrát mě zajímala témata přerozdělování peněz odlehlým regionům a formování evropské civilní armády, která se nasazuje při živelních pohromách. Jinak bych tam ani nejel, stejně nakonec celé tři dny pršelo,“ dodal Březina.

Výlet na Madeiru však vůbec nebyl výjimečný. »Studijní pobyty« pořádají eurolidovci pravidelně. „Je to přesně v duchu Evropského parlamentu, který říká, že šetřit se má, ale ne u nás. Je to opravdu pokrytecké,“ kritizuje své kolegy europoslanec ODS Miroslav Ouzký. Podle něj silné frakce, jako je právě ta lidovecká, utrácejí, jak mohou, nedávno v europarlamentu prosadili i navýšení peněz pro své asistenty.

bubaku ( 22. října 2010 16:21 )

jen tak dál,oni to lidi za nás zaplatěj,hlavně,že se bude šetřit na pracujících,nabubřelá rádoby vrchnost se bude válet opět ve zlatě co?

jarda304 ( 22. října 2010 13:43 )

zejména pí roithová kandidovala jako úplná morální spása národa

gogo ( 22. října 2010 13:37 )

Ale vůbec né... Jsou u korýtek... Slovo ostuda se již stalo neznámým pojmem... Bázeň z Boha je dnes k smíchu... Na nás na všechny je stále naléháno abychom si užívali, "odvázali se a následovali svůj instinkt " a oni (na rozdíl od nás) tak skutečně činit mohou. My jsme si je svobodně zvolili (především svojí neúčastí v kterýchkoliv volbách) a tak jim to nyní přejme. To je celé...

limak007 ( 22. října 2010 13:00 )

jsou to.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa