Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Ředitel ČT Janeček: Plat 237 tisíc je málo! To je veřejnoprávní humor?

Ředitel ČT na červené tříkolce vyráží v pondělí dopoledne na výlet
 (Autor: David Malík )
Autor: šim, kamp - 
2. září 2010
10:41

Milí koncesionáři, kteří měsíčně platíte 135 korun veřejnoprávní České televizi, nyní se posaďte. Slova, která pronesl její ředitel Jiří Janeček, by vás totiž mohla položit. Generální ředitel v rozhovoru pro Lidové noviny řekl, že 237 tisíc hrubého na jeho výplatní pásce každý měsíc „je málo“!

Jiří Janeček ví, jak naštvat obyčejné lidi, diváky i politiky. Okázale dává najevo, že miluje luxus. Libuje si v drahých věcech, vozí se v autě za 2,5 milionu, na čtyřkolce za milion. Vlastní několik nemovitostí, chlubí se hodinkami za 600 tisíc. Fotky pro reprezentativní účely vyšly koncesionáře také na pěkný balík. Nemluvě o drahých služebních cestách. Jeho plat dělá čtvrt milionu hrubého měsíčně a roční odměny pobírá v řádech statisíců. A on by chtěl víc!

„Myslím si, že je to málo,“ odpověděl Janeček redaktorce Lidových novin na otázku, jestli si myslí, že si čtvrtmilionový plat zaslouží. „Být v soukromé firmě, dají mi odměnu třicet milionů korun. Já bych to za méně peněz nedělal, protože znám svoji cenu a vím, co jsem tomu dal,“ řekl v LN Janeček a postěžoval si, že kvůli práci rozbořil vztahy, zničil si zdraví a mnohdy denně pracoval 16 až 18 hodin.

Janeček se bude muset smířit s tím, že už brzy bude předkládat své majetkové přiznání veřejnosti. „Ukážu radním ČT, co budou chtít. Ukážu jim i svůj byt,“ prohlásil v Lidových novinách Janeček.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

denda04 ( 17. září 2010 10:26 )

SOUHLAS není co DODAT jsou to šmejdi

torro ( 5. září 2010 15:52 )

výsmech vsem obycejnym lidem BANDA DAREBAKU podporovana STATEM

zdepa ( 5. září 2010 09:19 )

Z komunistické nuly až navrchol kariéry v této době je opravdu kumšt. Jeho další ambice by měli zaměnit poslanci za kariéru obyčejného občana. Stát šetří na obyčejných lidech a tato zrůda si stěžuje na svůj astronomický příjem a spoustu dalších prebend. Sám je zcela bezvýznamný a ještě přidává nadutost ze své komoušské minulosti. A takovými hajzly se to zde 21 let jen hemží. V prostředí naprosté anarchie je to bohužel možné.

pard ( 4. září 2010 23:22 )

je to skutečně málo.kolik asi milionů projí taková celebrita.Ale dočkejte času na každého jednou dojde a žádný strom neroste do nebe.

golf33 ( 4. září 2010 19:09 )

Samozřejmě, že je to málo. Měli by přidat pár gramů olova do kebule

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa