Čiperná seniorka Marie z Prostějovska byla letos už na třetí dovolené. Jednu z nich pořádala cestovka Beck reisen. A tam byl ten háček. Přijela otrávená natolik, že už nikdy nepojede. „To byla poslední akce, na kterou jsem s nimi jela!“ říká rozčílená Marie Blesku s tím, že už jim i volala, aby si ji vyřadili ze seznamu.

V minulosti už se zúčastnila několika předváděček i zájezdů, nikdy prý ale nebyla znechucená tolik, jako naposledy. „Mám od nich nějaké vysavače, ty jsou strašné, už bych si je nikdy nekoupila,“ dodává bývalá podnikatelka.

Tahali z nich peníze

Paní Marii rozčílil nejvíc podvod s penězi. Jednak ji přišel informační dopis, kde nebyla k přečtení částka. „Tam nebyla vidět ta jednička, takže jsme na místě s dcerou zjistily, že musíme každá doplatit sto euro!“ stěžuje si Marie.

Dohromady 30 tisíc

„Navíc jsme všude museli platit. Tu za večeři se snídaní, tu za klíče od pokoje, tu za večírek. I za autobus a každý výlet. Vyšlo by nás to levněji, kdybychom si to obstaraly samy,“ rozčiluje se Marie. Celá dovolená je dohromady přišla na 30 tisíc, což je cena za dovolené s all-inclusive, tedy vše zadarmo.

Důchodci trčeli v hotelu, ostatní šlapali kilometry

„Byla tam paní, která se nikam nedostala, celých šest dní byla na hotelu, nikam se nedostala,“ popisuje Marie finanční náročnost celého výletu.

„Staří lidé tam museli hrozně strádat, těch kilometrů, co nachodili. Navíc večeři jsme měli třeba v deset, v tu dobu někteří už dávno spí,“ dodává Marie.

Pomoct chce i Agáta

Zrovna, když se paní Marie vracela z Prahy, kam přijela z Itálie, ve vlaku se potkala s modelkou Agátou Prachařovou. Když jí svůj příběh odvyprávěla, Agáta se nestačila divit. „Paní mi začala sama vyprávět a stěžovat si, jaký to bylo. Bylo mi ji lito, tak jsem jí chtěla pomoct,“ řekla Blesk.cz Agáta.

Fotogalerie
5 fotografií