Trump čelil rostoucímu tlaku od zákonodárců své vlastní Republikánské strany, aby stáhl Jacksonovu nominaci. Odpor řady politiků souvisel s obviněními z mnoha přehmatů či přímo z porušení zákona, kterých se Jackson podle demokratů dopustil. Sám lékař popírá, že řídil v opilosti či svévolně předepisoval návykové léky, jak tvrdí demokraté.

Jackson dnes jakékoli provinění popřel a tvrdil, že jsou falešná a vykonstruovaná. Trump dnes o Jacksonovi, který podle agentury Reuters nemá žádné zkušenosti s řízením větší organizace, řekl, že by býval odvedl skvělou práci, a rovněž tvrdil, že obvinění jsou lživá.

Tým kolem demokratických senátorů, kteří se chystali na Jacksonovo nominační slyšení, podle agentury AP mluvil s 23 jeho současnými či bývalými kolegy z lékařského oddělení Bílého domu. Z rozhovorů vyplynulo, že Jackson má problémy s přílišnou konzumací alkoholu, která ovlivňuje jeho chování. Opilý prý sedá za volant a jednou dokonce naboural služební vozidlo. Rovněž předepisuje takové množství opiátů, že se lékařský tým zprvu domníval, že je ze zásob Bílého domu někdo krade.

"Nikdy jsem nenaboural auto. Nemám ponětí, odkud se to (obvinění) vzalo," řekl Jackson už ve středu novinářům a zároveň odmítl všechna další uvedená tvrzení.

Trump v úterý prohlásil, že za Jacksonem pevně stojí. Právě Jackson, který je hlavním lékařem Bílého domu od roku 2006, vydal letos v lednu dobrozdání o prezidentově zdraví, které vyznělo veskrze pozitivně.

Ve středu však mluvčí Trumpova úřadu Raj Shah na dotaz televize CNN uvedl, že se tým Bílého domu "samozřejmě" připravuje na možnost, že by Jackson kandidaturu na ministra vzdal.

Podle listu Politico se v posledních dnech od Jacksona odvrátilo několik republikánských senátorů, kteří disponují v kongresové komoře pouze těsnou většinou hlasů. Jeho podpora má podle některých z nich i jiné závažné překážky než obvinění související s alkoholem a léky.