Na sečtení hlasů po prvním kole Drahošův tým čekal v pražské La Fabrice. Příznivci a novináři ji zcela zaplnili, na dnešek si proto Drahoš pronajal větší Kongresové centrum. Novináři se v něm začali scházet už po poledni, před uzavřením volebních místností v něm bylo několik set lidí. Podle volebního týmu celkem dostalo pozvánku 800 lidí včetně novinářů.

Drahoše přišli podpořit třeba astronom Jiří Grygar, člen skupiny handicapovaných hudebníků The Tap Tap Ladislav Angelovič, který je poradcem Drahoše v problematice tělesně postižených, nebo bývalá sociálnědemokratická ministryně a místopředsedkyně Sněmovny Petra Buzková. "Pana profesora podporuju od začátku. Pan profesor je vzdělaný, moudrý a velmi slušný člověk. Myslím si, že by si Česká republika takového prezidenta zasloužila," řekla novinářům po příchodu.

Grygar míní, že výsledek voleb bude velmi těsný. "Myslím, že rozdíl bude daleko menší, než byl ve volbě mezi Karlem Schjwarzenbergem a Milošem Zemanem," řekl ČTK Grygar. Uvedl, že si Drahoše váží kvůli jeho práci pro Akademii věd, kterou podle něj odevzdával v nejlepší kondici v historii. "On je buldok, když si něco umane, tak to udělá," zdůraznil Grygar. Zvolení Drahoše si přeje kvůli tomu, že nechce, aby stát rozvrátila skupina, která "táhne zemi kamsi na východ, a dokonce do Číny".

Dorazila také řada známých herců, například Aňa Geislerová, Jan Hrušínský, Eva Holubová nebo Bolek Polívka. "Je to člověk, o kterém jsem přesvědčen, že bude Českou republiku erudovaně a důstojně zastupovat v zahraničí," vysvětlil Hrušínský, proč podporuje Drahoše. Míní, že je na jeho straně většina herců. Holubová uvedla, že by Drahoš byl nestranickým prezidentem. "Já si myslím, že profesor Jiří Drahoš by mohl být a bude sjednotitel nás občanů," uvedla Holubová.

Polívka uvedl, že doufá v Drahošovo vítězství, protože si váží jeho vzdělání a úsměvu. "Chtěl bych zůstat Evropanem," řekl ČTK Polívka, proč Drahoše podporuje. Nelíbí se mu naopak, že současný prezident Miloš Zeman "překrucuje, vykrucuje a šklebí se místo úsměvu".