Nařízení se týká šesti zemí - Súdánu, Somálska, Libye, Sýrie, Íránu a Jemenu. Občané těchto zemí měli mít dočasný zákaz vstupu do USA.

Americký Úřad celní a hraniční ochrany (CBP) ve svém prohlášení uvedl, že občané těchto zemí, kteří cestují do USA, mohou být přijímáni do letadel, pokud předloží platné cestovní dokumenty. Informovala o tom mluvčí společnosti Emirates.

Mluvčí Etihad Airways oznámila, že aerolinky budou "nadále přijímat pasažéry všech národností do letadel mířících do USA, pokud lidé budou mít platné cestovní dokumenty". Společnost ale také doporučuje cestujícím, aby si zjistili nejnovější informace u nejbližšího amerického zastupitelského úřadu.

Trump dekret podepsal 6. března jako pozměněnou verzi původního nařízení, které se týkalo sedmi zemí a jež soudy rovněž zablokovaly. První dekret vyvolal chaos na letištích, když nebylo jasné, jak mají úředníci postupovat.

Text revize, která oproti původní verzi umožňuje lidem z vybraných zemí cestovat do USA, pokud mají víza vydaná v minulosti, vznikal ve spolupráci s leteckými společnostmi, oznámilo Mezinárodní sdružení pro leteckou dopravu (IATA). V případě prvního dekretu tomu tak nebylo.