Nový kolektor má vést přes ostrov Štvanice a pod Vltavou, vybudován má být do března 2016. Jeho stavba bude náročná, stavební firma si bude muset poradit se složitými geotechnickými podmínkami. Praha ho musí vybudovat, aby mohla v blízké budoucnosti začít s generální opravou samotného Hlávkova mostu. Kolektor má stavební povolení od roku 2006, již dvakrát muselo být prodlouženo.

Kolektorová síť umožňuje průběžně kontrolovat, udržovat a vyměňovat inženýrské sítě, pokládat nové sítě a provádět údržbu technického vybavení bez jakéhokoliv zásahu do povrchu ulice.

Kolektory v Praze měří zhruba 90 kilometrů. V chodbách vysokých 2,4 metru a širokých 2,7 metru jsou uloženy všechny inženýrské sítě jako například elektrické vedení nebo vodovod. Kolektory spravuje firma Kolektory Praha, kterou vlastní hlavní město.

O potřebě opravy Hlávkova mostu se mluví již několik let. TSK dnes vypsalo zakázku na firmu, která připraví dokumentaci nutnou pro získání stavebního povolení i pro samotnou stavbu. Vítězná firma by měla zajistit i potřebné průzkumné práce. Cena zakázky je 45 milionů korun, vyplývá z věstníku veřejných zakázek.