Kapela Diolegacy vznikla v roce 2013, ve Vizovicích vystoupila poprvé. Její vůdčí postavou je všestranný muzikant skupiny Rage Marcos Rodriguez. Druhý dnešní koncert na hlavním pódiu obstarala moldavská nu metalová formace Infected Rain. "Všechno běží perfektně a na čas," řekl dnes ČTK po 13:30 ředitel pořádající agentury Pragokoncert Jiří Daron.

V areálu vizovické likérky, která je tradičním dějištěm festivalu, jsou nyní tisíce hudebních fanoušků. "První fanoušci začali přijíždět už v neděli," uvedl Daron. Hlavní nápor zažila stanová městečka v okolí areálu v úterý a hlavně ve středu. Stany postupně rostou na volných místech v kempech také dnes.

Podobně jako v předchozích letech se pořadatelům osvědčila možnost výměny vstupenek za identifikační náramky předem. Návštěvníkům byla služba k dispozici od úterý, díky tomu dnes u vstupů do areálu nevznikaly dlouhé fronty. Fanouškům přeje i počasí, ve Vizovicích je polojasno a 23 stupňů Celsia.

Festival potrvá do neděle, pořadatelé očekávají příjezd více než 20.000 fanoušků. Hlavním lákadlem úvodního dne je koncert německo-rumunské skupiny Powerwolf, která ve Vizovicích představí své nové studiové album The Sacrament of Sin. Ještě předtím se na pódiu představí japonská formace Loudness a německá kapela Van Canto. Zahraje také kanadská thrashmetalová skupina Annihilator nebo německá folkmetalová kapela In Extremo, která se na festivalu znovu představí po devítileté odmlce.