Přístup na palubu by prý byl dívkám umožněn, kdyby se převlékly. Obě to podle Guerina chápaly a neměly s tím problém. Mluvčí navíc dodal, že aerolinie by přístup na palubu v legínách umožnily, kdyby se jednalo o platící zákazníky.

Cestující, kteří jsou držiteli volné letenky společnosti, jsou totiž většinou zaměstnanci společnosti nebo jejich příbuzní a kamarádi. Létají tak s aeroliniemi zadarmo v případě, že jsou na palubě volná místa.

Přestože si dívky na jednání společnosti nestěžovaly, strhla se proti United Airlines vlna kritiky na sociálních sítích. Spustila ji další cestující Shannon Wattsová, která situaci přihlížela. Následně ji pak popsala na svém twitterovém účtu, kde případ označila za sexistický. Podle Wattsové se jednání aerolinií dotklo jí i mnoha jiných žen a dívek, které považují legíny za nedílnou součást svého šatníku.

V reakci na kritiku zveřejnila společnost na svých webových stránkách prohlášení uvedené slovy "Vaše legíny jsou vítány!", kde svůj postoj a pravidla pro držitele volných letenek vysvětlila. United Airlines tak mimo legíny na svých palubách nepřipouští oblečení, které odhaluje břicho a spodní prádlo, pyžama, plavky, minisukně a špinavé nebo roztrhané oblečení.