Podle pořadatelů koncertů je dvouhodinový program sestavený nejen ze známých písní, ale i z aktuálních novinek. Nohavicu doprovází na akordeon a piano muzikant z Varšavy Robert Kusmierski.

V Praze se Nohavica představil 14. listopadu loňského roku. S Wabi Daňkem, kapelou Ďáblovo stádo a s Radůzou pokřtili čajem z trampské čutory ve vyprodaném sále Švandova divadla album starých tradicionálů Příběhy písní.

V říjnu 2013 Nohavica ve vyprodané pražské O2 areně uspořádal dva velké koncerty s Janáčkovou filharmonií Ostrava a hostujícím Kuśmierským. Oslavil tak mimo jiné své šedesátiny.

O Nohavicovy koncerty bývá velký zájem. Když před třemi lety vystoupil na 20. ročníku festivalu Benátská noc v libereckém areálu Vesec, dorazilo 19.000 lidí. V roce 2009 zase třikrát po sobě zcela zaplnil pražskou Lucernu, rok předtím poprvé v historii ostravských Colours of Ostrava vyprodal festival.

Také jeho alba patří mezi dlouhodobě nejprodávanější na tuzemském trhu. Poslední studiové album Tak mě tu máš je z roku 2013. V současné době jsou mezi dvaceti nejprodávanějšími alby v ČR dva jeho starší tituly - koncertní záznam Jarek Nohavica a přátelé a kompilace Tenkrát / Nostalgie 90.let.

"Zažil jsem neuvěřitelně těžké období nátlaku, agrese, zákazů, boje o holou nezávislost," vzpomínal Nohavica u příležitosti svých šedesátin. Později se rozhodl odložit i závislost na alkoholu. Zbavil se i závislosti na firmách vydávající desky. Dnes si desky vydává sám. Sám si i organizuje koncerty. Během své kariéry si už zahrál s velkými orchestry, naplnil haly, český text napsal pro několik oper. Podle jeho písní vzniklo divadelní představení. Zahrál si i ve filmech.