Kapelu, ve které se kromě zpěváka Michala Skořepy sešli ještě bubeník Miloš Meier a baskytarista Jakub Antl, v případě celkového úspěchu čeká 100.000 amerických dolarů, kontrakt s produkcí a vydavatelstvím nebo management mezinárodního turné.

"Zajímavé výhody však kapele přineslo už vítězství v tuzemském klání. Díky němu si Stroy zahraje sérii honorovaných koncertů po českých letních festivalech, může využít volné hodiny v tuzemských nahrávacích studiích, získá zdarma profesionální promofotky nebo kvalitní hudební nástroje," uvedl Helcl.

Do regionálních kol tuzemské části druhého ročníku GBOB se zaregistrovalo 500 hudebních skupin. Prvního ročníku se zúčastnilo 380 kapel různých žánrů. "Rozhodování poroty nebylo kvůli silné konkurenci kapel vůbec jednoznačné a čekání na verdikt se protáhlo. Vítězství si nakonec odnesla kapela Stroy, která čerpá z vlivů grungové scény 90. let, ale přesto zní aktuálně. Věříme, že uhrančivý projev vynikajícího zpěváka Michala Skořepy v kombinaci se skvělými instrumentálními výkony jeho spoluhráčů zaboduje i na světovém finále v Oslo," podotkl Miloš Burýšek, jednatel soutěže GBOB CZ.

Letos v únoru česká kapela Doctor Victor vybojovala na světovém finále GBOB ve městě Čiang Maj v Thajsku druhé místo. Z téměř dvacítky kapel, které nejprve musely zvítězit v lokálních kolech v Austrálii, Nizozemsku, Norsku, Řecku a dalších zemích, porazilo trojici muzikantů z Prahy pouze britské seskupení Firekind.

The Global Battle of the Bands (Globální souboj kapel) se koná ve více než 35 zemích světa. Soutěž je od roku 2004 otevřena všem kapelám bez ohledu na věk jejich členů, na žánr, který skupina hraje, a bez ohledu na to, zda jde o profesionální či amatérské muzikanty. Existují jen tři základní pravidla, kterých je nutné se držet: skupiny musejí hrát vlastní muziku, skupina se musí držet živé produkce a velikost kapely je limitována od dvou do osmi členů.