Čertoviny Zdeňka Trošky ocenila dospělá porota v soutěži o nejlepší dílo pro děti do 12 let, v kategorii filmů pro děti od 13 do 18 let dospělé nejvíce zaujalo Přání k mání Víta Karase. Dětská porota v kategorii pro mladší diváky nejlépe hodnotila film Nejlepší přítel Karla Janáka, filmu Jan Palach režiséra Roberta Sedláčka udělila cenu v kategorii filmů pro starší děti.

Zvláštní cenu dospělé poroty získal film Bajkeři. "Porota ocenila hlavní myšlenku filmu, kterou je fakt, že mladí lidé žijí více ve virtuálním světě než v tom skutečném," uvedla Hálová. Cenu pro studentské filmy získal snímek Rozverné léto Michaely Polákové, čestné uznání mezi studentskými filmy udělila porota filmu Aplomb. Cenu dětského diváka získaly na základě hlasování Čertoviny.

Letos se poprvé udělovala festivalová pečeť s doporučením pro nejlepší filmové projekty pro děti a mládež. Cenu získalo celkem pět námětů. Ostrovského dudka dětská porota ještě udělila Jindřichu Skokanovi za nejlepší chlapecký herecký výkon za roli Jakuba ve filmu Na krátko, cenu za nejlepší dívčí herecký výkon porota neudělila.