Vedle volných vstupů do muzea a dalších prostor spravovaných Nadací Jana a Medy Mládkových se například na počest Mládkové bude péct 99 jejích oblíbených dortíků. Výtěžek z prodeje bude věnován organizaci Home4pets, která se stará o opuštěná zvířata. Ve 13:00 se uskuteční veřejný symbolický přípitek na zdraví Medy Mládkové.

Od 10:00 bude každou celou hodinu lektorská komentovaná prohlídka s výkladem zaměřeným na život Mládkové a její cestě k Muzeu Kampa. Lektorské oddělení připravilo i dílny pro děti. Slevy na vstupné a komentované prohlídky jsou připravené i v nedávno otevřeném Muzeu skla Portheimka a program bude i ve Werichově vile.

Meda Mládková se narodila 8. září 1919 v Zákupech v severních Čechách. Od roku 1948 žila v emigraci. Po celou dobu života v zahraničí, nejdříve ve Švýcarsku, později ve Francii a nakonec ve Spojených státech, pomáhala krajanům - přispívala k šíření děl českých spisovatelů a novinářů, později se rozhodla sbírat díla českých umělců.

Od roku 1989 hledala v Praze prostory vhodné pro vytvoření muzea moderního umění, aby mohla své sbírky zpřístupnit veřejnosti. Muzeum Kampa se od svého otevření v roce 2003 stalo významnou institucí a v posledních letech mu výrazně roste návštěvnost.