Festival odstartuje v pondělí 11. června moravskoslezská premiéra titulu Titanic. V parodii pro dva komiky se v mnoha úlohách představí Filip Blažek a Miroslav Vladyka. Letní šapitó nabídne i komorní drama Gedeonův uzel s Vilmou Cibulkovou a Kateřinou Kairou Hrachovcovou, talk show Davida Krause a Jakuba Koháka s názvem Hvězdy jak je neznáte i situační komedii Polib tetičku aneb Nikdo není bez chyby.

V romantické hře Bosé nohy v parku se pak představí mimo jiné Rudolf Hrušínský a v divácky úspěšné bláznivé komedii Natěrač se mohou diváci těšit na Leoše Nohu nebo Evu Decastelo, v titulu s kriminální příchutí Rukojmí bez rizika zase na Václava Vydru a Lenku Zahradnickou. Připravena jsou ale i loutková představení pro mateřské a základní školy i rodiny s dětmi. "Připravena jsou představení souboru Loutkový svět, o která byl také velký zájem," řekl jeden z pořadatelů Matěj Ostárek.

Zájemci o představení si stále mohou koupit vstupenky na tribunu.

Pro návštěvníky bude před šapitó připraveno zázemí i s občerstvením. Podrobnosti o celém festivalu lze najít také na webových stránkách www.letnisapito.cz. Večerní představení začínají vždy v 19:30, výjimkou je sobotní titul, který odstartuje už v 18:00.