Saxofonista, klarinetista a skladatel Potter, který se podílel na více než 150 albech takových muzikantů, jako jsou Dave Holland, Pat Metheny nebo Steve Swallow, vystoupí 6. března. Doprovodí jej hudebníci ze současné newyorské scény Adam Rogers, Fima Ephron a Dan Weiss. Velký zájem vzbuzuje také vystoupení představitelky pařížského jazzu - původem americké zpěvačky Hailey Tuckové. V Jazz Docku vystoupí 14. února s bubeníkem Ericem Harlandem, basistou Joe Sandersem a klavíristou Rickem Simpsonem.

Jiný žánr nabídne 21. února portorikánský saxofonista a skladatel Miguel Zenón. Jednačtyřicetiletý muzikant byl mnohokrát nominován na cenu Grammy. Do Prahy přijede se svým kvartetem, jehož členem je známý venezuelský pianista Luis Perdomo.

Kvalitní hudebníky světové scény přiveze také kytarista Michael Landau. Charakteristický zvuk jeho nástroje zdobí desky Pink Floyd, Milese Davise, B. B. Kinga, Raye Charlese, Michaela Jacksona, Roda Stewarta a mnoha dalších. Jeho projekt Michael Landau Liquid Quartet zahraje 18. března od psychedelické instrumentální balady až po blues a soul-rock.

První část festivalu Jazz čtyř kontinentů uzavře 18. března projekt amerického pianisty Kevina Hayse a beninského jazzového kytaristy a zpěváka Lionela Louekeho. Africký muzikant vydal během své kariéry několik vysoce ceněných sólových alb a podílel se na nahrávkách Herbieho Hancocka, Jeffa Ballarda nebo Terence Blancharda. Více informací je na www.jazzdock.cz.