Pokorný působil v HaDivadle jako umělecký šéf na přelomu tisíciletí. Připsal si tehdy řadu výrazných režií, například v inscenacích Moskva-Petuški, Faust (Faust je mrtvý) a Top Dogs.

Pověření je v současnosti na repertoáru mnoha německých i rakouských scén. V Česku se dosud nikdy nehrálo, nicméně už 12. ledna text uvede také skupina Lachende Bestien v pražské Venuši ve Švehlovce.

Divoký text se v ústředních nadčasových motivech vrací k obrazům a tragédiím Velké francouzské revoluce, oživuje také témata otrokářství a kolonialismu. V HaDivadle se má stát prostorem k současné reflexi fenoménu revoluce a historických krizí práva, viny či morálky.

Hra je formálně radikální, k čemuž přispěje i režijní pojetí Pokorného a úprava, na které kromě režiséra pracoval také dramaturg Matěj Nytra. Inscenace bude nevyzpytatelnou hrou se skoky v čase, překrýváním vrstev výpovědi a vyprávění, informovali divadelníci v tiskové zprávě. Žánrový mix svou formou cíleně odkazuje k chaosu revolučních bouří.

V inscenaci se objeví takřka celý soubor HaDivadla. Jan Lepšík ztvární revolucionáře Antoina, Zbyšek Humpolec pověřence Debuissona. Marie Ludvíková ztělesní vzývanou Revoluci.