Návštěvníci zámku letos nahlédnou do knížecích apartmánů a do čínského salonu s restaurovanými tapetami. "Tento salon patří k nejautentičtěji zařízeným interiérům podle dobových fotografií," uvedla Holásková. Podle ní si restaurátorské zásahy vyžádaly 800.000 korun, peníze poskytl Národní památkový ústav.

V červnu se návštěvníkům zpřístupní orientální salonky v minaretu, kde jsou novinkou restaurované malby a opravené podlahy. Restaurování se podle Holáskové uskutečnilo po etapách a potřebných šest milionů korun poskytlo ministerstvo kultury.

Od února je zatím přístupný první prohlídkový okruh reprezentačních sálů, palmový skleník a minaret. Od dubna se otevře zbytek areálu. "Na Janově hradě bude sezona zahájena 1. dubna velikonočním jarmarkem na nádvoří," sdělila Holásková.

Po dobu turistické sezony zámek Lednice nabídne akce pro veřejnost, mezi nimi i open-air Noc na Karlštejně, dětský den nebo koncert hudby hradní stráže Pražského hradu. Pravidelně bude na terase zámku vystupovat Dvorní divadlo.