Podle Líby k dnešní návštěvnosti přispělo i dobré počasí. Kladeňáci podle něj většinou přicházejí v sobotu. "Ale doufám, že v neděli to bude také stát za to," uvedl. Složení návštěvníků je podle něj tradiční, přicházejí většinou mladí lidé. Často jde o stálé návštěvníky.

Letošní novinkou je akce hnutí Free Art Friday. Přivezlo asi sto děl, které na dvorcích nechá a návštěvníci si je mohou vybrat, zapsat se do sešitu a v neděli se losováním z nich vybere nový majitel děl, která jsou zadarmo. V Podprůhonu je připravený hudební program, zazní zde rock, jazz, šansony, ale i další žánry.

Organizátoři dnes také odhalili pamětní desku spisovateli Františku Stavinohovi, který v kladenském Podprůhonu deset let žil a čerpal zde své náměty. Napsal mimo jiné soubor povídek Hvězdy nad Syslím údolím.

Třetím rokem se na pořádání jedné z výstav podílí Petra Utíkalová. "Vystavují zde například členové kladenské amatérské fotografické skupiny FOKR," uvedla Utíkalová. Podle ní se zájemci o umístění expozice na zahradu většinou domlouvají se stejnými pořadateli.

První kladenské dvorky se konaly v osmdesátých letech, na založení tradice se podílela skupina výtvarníků zvaná Atelier 74. Mezi iniciátory byli například Viktor Stříbrný, Anna Tichá, Václav Frolík, Václav Černý, Jiří Hanke a další.