Příběh je rozdělen do dvou samostatných filmů. První díl Gangster Ka se soustředí na události okolo postavy "Káčka" na českém území, v kinech se objeví 10. září. Druhá část Gangster Ka: Afričan vychází z jeho exilové anabáze a bude mít premiéru 26. listopadu. Vypráví příběh mafiána, který zbohatl na miliardových daňových podvodech v obchodu s ropnými produkty a později usiloval o ovládnutí státního podniku Čepro. Ústřední postavou je Radim Kraviec přezdívaný Káčko, kterého ztvárnil Hynek Čermák.

"Během realizace filmu Gangster Ka jsem na rok sestoupil do prostředí lidí, jejichž uvažování a jednání je tak odlišné od běžného života. Polosvět podvodů, loupeží a vražd. Fascinovalo mě, jak málo stačí, aby se ze zdravě drzého obchodníčka stal gangster číslo jedna. Vlastně jsem fascinován doteď a pevně věřím, že stejně tak fascinováni budou i diváci," komentoval režisér tento projekt.

Film produkuje Adam Dvořák, který má za sebou divácky úspěšné filmy Rafťáci, Bobule, Martin a Venuše nebo Lidice. "Film Gangster Ka bylo asi moje zatím nejtěžší natáčení. Vzhledem k velmi omezenému rozpočtu na dva filmy (37 milionů korun) bylo třeba mnohdy dělat zázraky. Již teď je ale jasné, že výsledný materiál působí výpravně a velkolepě. Byl jsem překvapen, jak autenticky některé scény působí," uvedl.

Gangster Ka zkoumá mechanismus organizovaného zločinu, vnáší světlo do šestimiliardového tunelu a snaží se objektivně ukázat zrod skutečného gangstera. V režii Jana Pachla (seriál Cirkus Bukowsky) se na plátně dále objeví Alexej Pyško, Jaromír Hanzlík, Miroslav Etzler, Vlastina Svátková, Jan Vlasák a Jan Révai.

Pokračování filmu líčí, jak Česká republika exportuje do světa gangstera prvotřídního formátu. Ať už to jsou Seychely nebo Jihoafrická republika, všude likviduje místní mafii a nastoluje vlastní řád. Tato část zdůrazňuje fakt, že spáchané zlo nemůže být jen tak pominuto.