"Jsem naprosto v šoku a smutný z toho, že Philip Seymour Hoffman zemřel. Moc jsem si užíval, když jsme spolu hráli ve filmu Big Lebowski. Byl to skvělý kluk a tak zatraceně talentovaný, skutečný poklad," reagoval na Facebooku herec Jeff Bridges, který si s ním zahrál ve filmu Big Lebowski.

Hoffman po sobě zanechal tři děti, které měl s partnerkou Mimi O´Donnellovou. Další z hereckých kolegů Robert De Niro vyjádřil svou účast pozůstalým. "Byl tak mladý a talentovaný, dělal toho tolik a měl spoustu věcí, pro které žít. Má rodina i já vyjadřujeme svou nejhlubší lítost jeho rodině," vzkázal De Niro.

"Drahý Philipe, krásná krásná duše. Pro ty nejcitlivější z nás může být hluk už příliš. Budiž požehnáno tvé srdce," rozloučil se s kolegou na Twitteru hvězdný komik Jim Carrey. Podle herce Kevina Spaceyho je Hoffmanova smrt "nevyslovitelnou ztrátou pro film, divadlo a všechny, kdo ho znali".

Také další Hoffmanovi kolegové z Hollywoodu v reakcích zdůraznili mimořádný herecký talent držitele Oscara z roku 2006 za ztvárnění titulní role ve filmu Capote. Herečka Jennifer Lawrenceová, herecká partnerka v jednom z Hoffmanových posledních filmů Hunger Games, jej ocenila jako "neuvěřitelného herce". "Hrál jsi excelentního Plutarcha," vzkázala s odkazem na jméno Hoffmanovy postavy ve zmíněném snímku.

"Měla jsem velké štěstí, že jsem se poznala a pracovala s neobyčejným Philipem Seymourem Hofmannem a jsem hluboce zasažena jeho odchodem," uvedla herečka Juliane Mooreová, která se s ním profesně setkala například ve filmech Magnólie či Big Lebowski.

Další z kolegů se vyjádřili i k pravděpodobné příčině hercovy smrti. "Závislost zabíjí. Doufám, že všichni, kteří ji potřebují, mají přístup k odvykací léčbě," napsal na Twitteru britský herec Russell Brand. Podle amerických médií měl zemřelý herec při nalezení v předloktí injekční stříkačku a poblíž něj se našly dvě plastikové obálky zřejmě s heroinem.

Herec a producent Kevin Costner se pozastavil nad tím, že Hoffmanova kariéra v šestačtyřiceti letech ještě zdaleka nebyla uzavřena a že byl považován za jednoho z nejžádanějších herců psychologicky náročných rolí. "Kdo ví, co všechno by ještě byl schopen udělat? Ale zanechal nám jako odkaz své dílo, a to mluví samo za sebe," uvedl Costner.

"Nemám slov. Byl příliš skvělý a my jsme příliš zdrcení," prohlásil režisér Mike Nichols, který Hoffmana vedl ve filmu i na jevišti.