V dnešním prohlášení generální prokuratury Kosova se konstatuje, že Florit "nevyžadoval ani nepřijal žádný úplatek a ani nepřijal příslib úplatku od obžalovaných" ve dvou případech, které EULEX sledoval. Obvinění z poskytování úplatku byli v této kauze zproštěni i tři albánští právníci.

V říjnu 2014 Organizace spojených národů částečně zrušila Florita imunit, aby tak umožnila vyšetřit obvinění soudce z korupce. Florit byl podezřelý, že přijal úplatek 300.000 eur (8,1 milionu korun) za to, že zajistí propuštění kosovských kriminálníků.

Aféru kolem tohoto případu rozpoutala prokurátorka EULEX Maria Bamiehová, když v říjnu 2014 médiím řekla, že existuje důvodné podezření, že vysocí činitelé EULEX přijímali úplatky za zastavení určitých trestních případů týkajících se politiků a jim blízkých osob.

Kosovský list Koha Ditore tehdy napsal, že Florit a Novotná jsou podezřelí, že přispěli k zastavení trestního stíhání poslance Fatmira Limaje a bývalého generálního tajemníka ministerstva zdravotnictví Ilira Tolaje, ale také v případu exploze v jedné prištinské kavárně, v němž byli podezřelými příslušníci speciální policejní jednotky.

Podezření z možné korupce Novotné podle Bamiehové vyplynulo z toho, že zablokovala vyšetřování Florita. Novotná i Florit se proti těmto nařčením ohradili. Bamiehová také tvrdila, že vyšetřování Florita a Novotné žádala již v roce 2012.