Soud dnes poslal Snášela do vazby, protože ho policie stíhá pro další podvody. Opět jde o škodu zhruba 80 milionů korun.

V případu, který soud začal řešit dnes nejprve, si Snášel podle obžaloby půjčoval peníze, objednával služby a materiál i v situaci, v níž věděl, že nemá na uhrazení peníze. Takto prý postupoval od roku 2009. Státní zástupkyně jej pak ještě s jeho obchodním partnerem obžalovala z toho, že vylákali peníze od zájemců o byty v novém komplexu v Táboře. "Slibovali, že finance pošlou bance, v jejíž prospěch vázlo zástavní právo na bytech. Peníze však měli použít pro vlastní účely," řekl ČTK soudce Petr Černý. Tímto způsobem tak měli obžalovaní získat 40 milionů korun.

V bytové novostavbě byly byty v cenové relaci od 1,5 do 3,5 milionu korun. "Pokud bychom to měli platit znovu, tak nevím, kde bychom na to s manželem z důchodů vzali," uvedla jedna z poškozených Olga Jordáková. Se svým mužem si v komplexu koupili dva byty celkem za pět milionů korun. Dodala, že objekt je navíc podle ní velmi špatně stavebně řešený a vykazuje řadu nedostatků. "Byty jsou nekvalitní, celý dům je na materiálu ošizený, museli jsme spoustu věcí předělávat a dodělávat," uvedla. Majitelům nyní hrozí, že byty propadnou bance.

Snášel jakoukoli vinu popírá. "Všechny body obžaloby jsou úplné nesmysly," uvedl. Podobně reagoval i při předchozích soudních líčeních.

Při dnešním líčení obdržel soud od policie informaci o dalším trestním stíhání Snášela. Senát proto jednání přerušil a rozhodoval, zda obžalovaný zamíří do vazby. Podle Černého existují důvody, aby soud Snášela do vazby poslal.

Kvůli podvodu s českobudějovickým domem pro seniory mu táborský soud v prosinci 2012 udělil osmiletý trest. Pražský vrchní soud však po odvolání verdikt výrazně snížil na 18 měsíců. Snášel byl loni na jaře po odpykání části trestu podmínečně propuštěn na svobodu.