Bečičkovou, která pracovala jako vychovatelka ve školní družině, rychnovský okresní soud před několika lety odsoudil za zpronevěru příspěvku dětí na školní družinu ve výši 13.086 korun. Soud jí za to uložil podmíněný trest. Škola následně ženě dala výpověď. Bečičková stále tvrdí, že část peněz jí někdo ukradl ze třídy. U hradeckého soudu škole žena vytýkala, že bývalý ředitel na ni podal trestní oznámení, a kritizovala také ukončení pracovního poměru.

Právní zástupce školy dnes řekl, že škola postupovala standardním způsobem a požadoval zamítnutí žaloby, čemuž nakonec soud vyhověl. "Žalobkyně neuvedla žádné konkrétní skutečnosti, které by svědčily o porušení jejích osobnostních práv," řekl právník školy.

Podle soudce Jana Fifky škola nejednala protiprávně ani nedovoleně a bývalá zaměstnankyně neprokázala, že by škola poškodila její práva. Dnešní zamítnutí žaloby není pravomocné, je možné se proti němu odvolat k Vrchnímu soudu v Praze. Bečičková po vynesení rozsudku novinářům řekla, že s ním není spokojená. "Už od začátku trestní řízení neproběhlo tak, jak mělo. Já nevím co právní zástupce vymyslí, ale určitě bych se chtěla odvolat," řekla žalobkyně.