V sobotu v poledne hořel lis na slámu v obci Chocenice na Kolínsku. Způsobená škoda činila 120.000 korun a příčinou vzniku ohně bylo zadřené ložisko. V neděli ve 3:00 hořel v Městečku na Rakovnicku kombajn. "Způsobená škoda byla díky rychlému zpozorování ohně 'jen' 100.000 korun, uchránit se podařilo hodnoty za 12 milionů," informovala mluvčí. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na rozvodech autoelektřiny.

V neděli dopoledne likvidovali hasiči požár pole v Tuklatech na Kolínsku. Hořelo na ploše 100 krát 150 metrů, žádná škoda nevznikla a hasičům se podařilo uchránit hodnoty za 750.000 korun. Příčinou vzniku požáru byl cizí předmět, který se dostal do kombajnu. Těsně před 12:00 hořel stoh v Trhovém Štěpánově-Dudějovicích. Hasiči ho museli nechat vyhořet. Oheň způsobil škodu za 100.000 korun. Příčinou vzniku ohně bylo vniknutí cizího předmětu do stahovače. V pondělí v 1:00 vyjížděli kladenští a slánští hasiči k likvidaci požáru starého stohu na území obce Želenice na Kladensku. Stoh nechali vyhořet, ale před ohněm ochránili pole s ještě nesklizeným obilím.

Valník s balíkovou slámou hořel v sobotu v Týnci nad Sázavou na Benešovsku. "Naštěstí se podařilo valník odtlačit od budovy, takže oheň nepřeskočil také na ni. Přesto stačila shořet sláma a poškozena byla také korba valníku," uvedla Kostková. Vzniklá škoda je odhadnuta na 20.000 korun, příčinou je technická závada. Hasiči také zasahovali u dopravní nehody v Soběhrdech na Benešovsku, kdy se motorkář čelně srazil s traktorem. Pro zraněného motorkáře letěl vrtulník.

Jeden z výjezdů způsobilo také vypuštění takzvaného lampionu štěstí, který dopadl na střechu zámku Loučeň na Nymbursku. "Hasiče přivolal kastelán, který se bál o kulturní památku. Hasiči na střechu vylezli a lampion nalezli. Místo dopadu důkladně pokropili vodou a nařídili nejméně osmihodinový dohled," uvedla Kostková.