Mluvčí egyptského ústavu soudního lékařství dnes uvedl, že v plánu je rovněž brzké předání těl cestujících. Nejspíš k tomu dojde do konce příštího týdne. Proti odkladu tohoto kroku opakovaně protestovaly francouzské úřady.

V letadle bylo 30 Egypťanů, 15 Francouzů a další cestující z Iráku, Británie, Kuvajtu, Saúdské Arábie, Súdánu, Čadu, Portugalska, Belgie, Alžírska a Kanady.

Vrácení těl nařídila již před pár dny egyptská prokuratura. Ta převzala vyšetřování případu poté, co podle nejnovějších zjištění měly některé oběti na sobě stopy výbušnin. Podle všeho za katastrofou byl záměrný trestný čin. Doposud se stále nevylučovalo, že mohlo jít o nešťastnou náhodu. K odpovědnosti za tragédii se nikdo nepřihlásil.

Podle francouzského úřadu pro bezpečnost civilního letectví BEA není ale ještě možné v nynějším stádiu vyšetřování s jistotou stanovit závěr, jaká byla příčina katastrofy.

Neštěstí se stalo sedm měsíců poté, co se zřítilo ruské letadlo na Sinajském poloostrově krátce po startu z egyptského rudomořského turistického střediska. Tehdy zahynulo všech 226 lidí na palubě. Místní pobočka extremistického hnutí Islámský stát poté oznámila, že umístila na palubu letadla výbušniny. Přítomnost bomby potvrdili jako pravděpodobnou i ruští vyšetřovatelé.