Nehoda se stala po 11:30 na silnici I/35 před odbočkou na Přáslavice u obce Velká Bystřice. "Osobní vozidlo, které jelo ve směru od Ostravy, z dosud přesně nezjištěných příčin přejelo do protisměru, kde se čelně střetlo s osobním vozidlem jedoucím od Olomouce," řekla dnes ČTK krajská policejní mluvčí Irena Urbánková. Podotkla, že silnici museli policisté zcela uzavřít, doprava je odkláněna přes okolní obce.

Matka s dítětem podle informací ČTK jela směrem z Olomouce. Dítě z vozidla vyprostili kolemjdoucí řidiči, ženu museli vyprostit z auta hasiči. "Dítě utrpělo velmi vážná poranění v oblasti hlavy. Po komplexní prohlídce a ošetření jej v kritickém stavu přepravila posádka k na oddělení urgentního příjmu Fakultní nemocnice v Olomouci. Maminka utrpěla zhmožděniny celého těla a několik menších řezných poranění," řekl ČTK mluvčí záchranné služby Zdeněk Hošák. Převezena byla do Vojenské nemocnice v Olomouci.

Řidička z druhého osobního auta skončila po nehodě v péči hasičského psychologa. Příčinu a okolnosti nehody a míru zavinění policisté zjišťují.