Podle kroměřížské policejní mluvčí Simony Kyšnerové jel šestapadesátiletý řidič nákladního vozu přes nechráněný přejezd, když na něj přijížděl vlak. "Řidič chtěl rychle projet, ale nestihl to a vlak narazil do návěsu," uvedla Kyšnerová. Vlak po střetu vykolejil. Řidič automobilu, který převážel cihly, nebyl při nehodě zraněn. Podle Kyšnerové je muž podezřelý z obecného ohrožení z nedbalosti. Alkohol před nehodou nepil.

Ve vlaku podle Netopila cestovalo 21 lidí. Záchranná služba podle Olšana tři z nich s lehkým zraněním převezla do kroměřížské nemocnice. Podle Netopila hasiči na místo povolali sedm jednotek profesionálů, dobrovolníků a drážních hasičů. Hasiči cestující z vlaku odvezli svým evakuačním autobusem. Ze čtyř vagonů vlaku dva vykolejily. "Jeden je zcela mimo trať v poli. Na místo přijede speciální drážní vozidlo, které vagony umístí zpět na koleje," řekl Netopil.

Podle webu Českých drah se s nákladním vozem srazil osobní vlak 3908 jedoucí z Valašského Meziříčí na Vsetínsku do Kojetína na Přerovsku. Výluka na trati podle internetových stránek ČD potrvá až do středeční třetí hodiny ranní. Nehoda se podle Drápala stala na železničním přejezdu zabezpečeném pouze výstražnými kříži. Na škodě ze šesti miliony podílí poškozený vlak, 600.000 korunami automobil a 60.000 Kč trať.